Tepertőkrém kacsából

2008. december 15, hétfő | felvágott helyett, kacsa, reggeli | Szerző: Herczeg Gabriella

p5230014Ismét egy nagyon gyors bejegyzés. A produktum  zajos sikerére való tekintettel.

1,5 kg kacsaháj, 1 csapott ek magos mustár, egy közepes gerezd fokhagyma, egy kicsi fej lilahagyma, só, frissen őrölt bors

Apu a kacsahájból 2×2 cm kockákat vágott, pici vizet alálöttyintve kisütötte a tepertőt. Legközelebb, ha nincs szerencsém, ezt nekem kell csinálni…Kb 3 dl lett ekkora mennyiségből.

A tepertőt blenderbe téve, a többi hozzávalót, és még 3 evőkanálnyit a kisűlt zsírból hozzáadva krémesre darálom. Ha nincs teljesen ropogósra kisütve a tepertő, a zsír elmaradhat.

Friss fehérkenyérrel, lilahagymával.

Címkék: ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)