A csirkét 1 centis kockákra vágom, és összekeverem az apróra vágott fokhagymával, hagymával, csilivel, az olívaolajjal, néhány darabka fahéjjal és a fél citrom levével. Ezt legalább fél óráig hagyom a hűtőben. A mangót meghámozom, felkockázom. Erős lángon, állandó kevergetés mellett elkezdem sütni a csirkét, ekkor sózom. Aranyszínűre pirítom, majd hozzáadom a mangót, és kisebb lángon sütöm-párolom még 4-5 percig. Ha kész, a fahéjat kidobom, és adok hozzá még kevés őrölt csilit, csak a színe miatt.
Az avokádókrémhez a fokhagymát az avokádóval, sóval és citromlével robotgépben pürésítem néhány evőkanálnyi jó minőségű olívaolajjal, az avokádó méretétől függően. Én úgy szeretem, ha tejföl állagú lesz.
A fokhagymás tejfölhöz a fokhagymát átpréselem, és sóval, borssal a tejfölhöz keverem.
A pirított burgonyához nagyjából egyenletes méretű darabokat választok, a hámozás után cikkekre vágom és 2-3 evőkanálnyi olívaolajon fedő alatt megpárolom, ez nagyjából fél óra, nem kell hozzá folyadék. Néha megrázogatom közben. Annyi idő alatt van kész, mint a hús, érdemes egyszerre kezdeni a sütést. Ha már puha, leveszem a fedőt, sózom, lepirítom.
Még nem érkezett be hozzászólás.