Nemrég megkeresett a Magyar Konyha magazin főszerkesztője, és megkérdezte, lenne-e kedvem az újság számára recepteket írni, fotózni. Azt hiszem, ez nem egy olyan kérdés, amire nemet lehet mondani, én legalábbis nem tudtam, így a múlt hónapban megjelentek receptjeim a Magyar Konyha magazinban is. Amiért csak most írok róla, annak pedig az az oka, hogy a múlt havi számban a blog archívumában szereplő medvehagymás receptjeim szerepeltek, és úgy gondoltam, sokkal illendőbb lenne, ha akkor adnék hírt róla, amikor már az újság számára készült receptjeimet lehetne ott olvasni, ennek pedig most jött el az ideje. Tehát öt juhtúróval készült étel a Magyar Konyhában, plusz egy most kedvcsinálónak a blogra is.
A juhtúrót elkeverjük a puha vajjal, a felaprított petrezselyemzölddel, 3 gerezd apróra vágott fokhagymával és a citrom finomra reszelt héjával, sózzuk, ha szükséges.
A csirke bőrét óvatosan az ujjainkkal fellazítjuk, elválasztjuk a hústól a mellek és a combok felett a hasi és háti részen is a bőr alá benyúlva, ügyelve, hogy ne szakítsuk el a bőrt.
A bőr alá töltjük a juhtúrós tölteléket, egyenletesen elosztva, a has felől töltjük a melle felett, a háti rész far felőli végéről töltjük a combok felett. Végül kézzel szétegyengetjük a tölteléket, ha szükséges, összevarrjuk a bőrt a melle felett. A csirkét bekenjük egy-egy evőkanálnyi olívaolajjal és puha vajjal, sózzuk és borsozzuk, a hasüregébe tesszük a maradék három gerezd szétlapított fokhagymát. Olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük, mellével felfelé, a lábait pedig konyhai kötözőspárgával összekötjük.
250°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, a hőfokot pedig a sütés elején azonnal 180°C fokra állítjuk. 1 óráig sül. A sütés vége felé egy-két alakalommal meglocsolgatjuk a csirke körül felgyűlő vajas pecsenyeszafttal.
A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük szeletelés előtt.
Nagyon guszta, és fotók is csodásak!
Ottis, köszönöm, örülök hogy tetszik! :)
Szeretettel gratulálok az újságos lehetőséghez! :)
Kata, köszönöm! :)
Óriási gratula!!!!! Annyira örülök, hogy felfedtek!!!! Na és a csirkéhez is, amit feltétlenül kipróbálok annyi változtatással, hogy csak combokat töltök meg vele ; )
Peel, köszönöm! :)))
Örülök hogy tetszik a csirke, combból is teljesen tökéletes lesz, úgy még a sütési idő is rövidebb. :)
Merénylet, imádom a juhtúrót!
Még sosem sütöttem így egyben csirkét. :)
Csak a mellét szeretem, tudom.. tök finnyás vagyok.
Viszont begöngyölöm ezzel a töltelékkel, totál royal. :D
Gratulálok a sikeredhez, igazán megérdemelt!
Raindrop, köszönöm! :)
Én is csak a mellét szeretem. :) A fiúk viszont a többi csirkealkatrészért vannak oda, így nálunk az egyben sütés praktikus megoldás.(meg olyan nagyon jól néz ki, legalábbis nekem nagyon tetszik az egyben sült csirke. :) )
A csirkemell megrakva ezzel a töltelékkel, baconba göngyölve és úgy megsütve viszont….hmmm, istenien hangzik! :) Köszönöm az ötletet, ki is fogom próbálni! :)
Gratula!
Látod mondtam, hogy nem lehet megállni a hobbiszakácskodásnál:)
SpeckoHU, köszönöm. :)
Hát ez azért nem egészen csak rajtam múlott. :)))
Hát kin?:)
Ide kell még valamit írnom, mert ilyen rövig üzenetet nem fogad el.
A főszerkesztőn. :) Nem sok újság akar eddig még nyomtatásban meg nem jelent gasztrobloggerekkel dolgozni. :)
Ez nagyon nagy baj…
Én spec. ezerszer jobbnak, tartalmasabbnak, ötletesebbnek, szebbnek tartom a te blogod, mint egyes olyan blogokét, akiket agyonreklámoznak mindenhol, és még könyvük is megjelent. ;)
A bacon-ös göngyölést lopom. :)
Megcsináltam ma, majdnem ugyanígy és annyira finom lett, hálám üldözni fog :)És gratulálok az újsághoz!!!
Raindrop, nagyon köszönöm, nagyon jólesett, amit írtál. :)
Örülök hogy tetszik a baconos megoldás, én is beütemeztem jövőhétre magamnak. :)
Vesta, nagyon örülök hogy sikere volt a csirkének! :)
Meglestem sorban állás közben az újságot (a T betűsben közvetlenül a pénztárnál volt kirakva a lap!!!!), nagyon jók a recepteid. A leves különösen ígéretesnek hangzik…
:) Köszönöm, örülök hogy tetszenek. :) A leves nekem is az egyik kedvencem lett. :)
2011. április 30., szombat