Nyúl alaplé

2010. november 26, péntek | alap, nyúl | Szerző: Herczeg Gabriella

Ez most kép nélkül, de el lehet hinni, pont úgy néz ki mint a leszűrt húsleves.

Mivel ezt használtam több receptnél is, talán ez így egyszerűbb lesz talán, mint mindenhová leírni.

  • 1,5 liter alaplé
  • 60 dkg csontos nyúlaprólék és nyesedék, ami a tisztításnál, darabolásnál megmaradt
  • 1 szál répa (15 dkg)
  • 2 szál szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma ( 8-10 dkg)
  • 1 nagyobb babérlevél
  • 4 ág kakukkfű
  • 10 szem szegfűbors

A nyúlaprólékot hideg vízben (2 liter) kevés(!) sóval felteszem főni, kis láng felett lassan felforralom, majd leszedem a képződő habot. Hozzáadom a megtisztított, egészben hagyott zöldségeket, a fűszereket, majd 4-5 órán át gyöngyöztetve főzöm, továbbra is igen kis láng felett.

Végül leülepítem, leszűröm (teaszűrőn vagy kávéfilteren).

A sózással óvatosan, ha redukáljuk majd az alaplevet.

Címkék:

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)