Kicsit talán megszaporodnak a gyermekétkeztetéssel foglalkozó bejegyzések így, hogy minimanó tartósan itthon lábadozik. Ami persze rossz, hiszen azért van itthon, mert beteg, de hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem hiányzott már nagyon ez a fajta pörgés.
Szóval beteg gyerek mitől gyógyul a legjobban? Hát a csokitól, ez egyértelmű, legalábbis csipinél. De hogy ne a csokit egye csak magában, hanem legyen mellette egy kis egészséges(nek vélt) tartalom is, így készült egy muffin, aszalt gyümölccsel, dióval, zabpehellyel. Meg csokival, persze.
A tojásokat kikeverem a cukrokkal, a puha vagy olvasztott vajjal, hozzákeverem a tejfölt, majd a szódabikarbónával és sütőporral elkevert lisztet és a zabpelyhet is. Végül beleforgatom a tésztába a durvára vágott csokoládét, a nagyjából felaprított diót és az aszalt vörösáfonyát is.
Muffin kapszlikkal bélelt vagy szilikonos muffin formába adagolom a tésztát és 180°C előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 30 percig sütöm. (tűpróbával ellenőrizzük a végeredményt)
Rácsra szedve hűtöm ki.
Csipszes muffinod nincs? Nálunk a csipsz a “gyógyszer”:-)))
Gyönyörűek lettek, nagyon gusztusosak és szuper jók az összetevők, szinte érzem az ízét…
Ebből most szívesen bekapnék párat!
Kissé bizarr, de én szívesen betegápolok, akkor is, ha a beteg többszörte nagyobb:)) Be nem merném vallani, de igen kellemes emlékek ezek:)
Ez tele van jóval és olyan rég sütöttem muffint!:))
Egyébként liszt és tojás nélkül remek smoothie-alap!:))
Latsia, csipszes sajnos nincs. :) De az sem egy rossz gyógyszer. :)
Örülök hogy tetszik, köszönöm! :)
Ági, örülök hogy tetszik! :)
Mamma, értem amit írtál. Jó érzés gondoskodni róluk. Így utólag meg már nem is annyira rémisztő a betegség, ha már kilábaltak belőle. :)
Örülök hogy tetszik a recept! A smoothie alappal pedig remek ötletet adtál, meg is van a holnapi reggelink! Köszönöm! :)
Mit gondolsz? A liszt felét lehet helyettesíteni darált dióval?
köszi!
Szia Petra! Szerintem lehet. A süti nem fog annyira hasonlítani a klasszikus muffinok tésztájára, kevésbé lesz levegős, de csináltam már hasonló arányokkal kevert tésztákat, és nagyon finomak lettek. :)
2011. március 1., kedd