Hideg rozmaringos őszibarack krémleves mascarponeval

2009. július 18, szombat | leves | Szerző: Herczeg Gabriella

pc240038

Lehet mondani, hogy ez a leves nem egy annyira váratlan fordulat tőlem.

Az apropója pedig az a több kilónyi őszibarack, amit naponta kapunk kedves szomszédainktól, és aminek nagyobbik részét már nem bírjuk csak úgy, magában megenni.

5 perc munka, és már kész is. Nagyon jól esett ebben a melegben!

4 adag

1,5 kg őszibarack, 2 ág rozmaring, akácméz ízlés szerint, 1 citrom leve, (1)-2 dl mascarpone

A barackokat meghámozom, turmixgép kancsójába darabolom. Nem kell nagyon apróra, csak hogy le tudja darálni a gép. A kancsó méretétől függően lehet, hogy két részletben érdemes turmixolni.  Hozzáadom a mézet, citrom levét, a finomra aprított rozmaring levélkéket, a mascarponet (én 2 dl-nyit használtam, de lehet ennél kevesebbet is!), leturmixolom, és ennyi. Ha van rá idő/türelem, érdemes behűteni. Vagy inkább előtte betenni az őszibarackot a hűtőbe néhány órára.

És nem állítom, hogy nem merült fel bennem, hogy a massza egy részét beleöntöm a fagyigépbe!

Címkék: , , ,

5 hozzászólás a bejegyzéshez: Hideg rozmaringos őszibarack krémleves mascarponeval

lúdanyó
2009. július 18., szombat

Tényleg, milyen jó fagyi lett volna :)

Reni
2009. július 18., szombat

fúú nagyon izgalmas lehetett a rozmaringgal :)

killervidra
2009. július 18., szombat

Köszönöm! :)
Lúdanyó! Az is folyamatban van… :)
Reni! Érdemes egy próbát tenni vele, még az én amúgy konzervatív ízlésű férjemnek is bejön, szóval tényleg veszélyesen finom! ;)

trinity
2009. július 18., szombat

Ma épp őszibarack leves volt nálunk is-legközelebb én is bemutatom őt a mascarponénak:))
Szerintem szerethetik egymást!

killervidra
2009. július 18., szombat

Köszönöm, Trinity! Szerintem ők imádják egymást! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)