Citrompáj parfé

2009. április 20, hétfő | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

p9260007 Ígérem, jó ideig nincs több parfé. Könnyű ezt most megígérni, mert miután mindegyiket végigkóstoltuk, kicsit elteltünk a jóval. ( a mérleg meg ma reggel azt írta ki, hogy “error” amikor ráálltam, és azon gondolkodtam, hogy üzenni akart ezzel valamit…) Szóval az utolsó. És este tízkor már csak erre futotta. Egyszerűen nem jutott más az eszembe, és mivel kekszet is sütöttem, hát lett ez a parfé.

4-6 adag

1 dl tejszín, 1 dl mascarpone, 2 tojás, fél citrom leve, 1 citrom lereszelt héja, 2 ek cukor, 2 db zabpelyhes keksz+ a díszítéshez

A tojások sárgájából a tejszínnel és a citromhéjjal sűrű krémet főzök, mint mindig. Aztán megy bele a cukor, citromlé, mascarpone, majd a keményre felvert tojásfehérje. A formákat félig megtöltöm a masszával, 1-1 kekszet rámorzsolok, majd a maradék masszát is szétosztom. Kifagyasztom. Tálalás előtt 20 perccel kiveszem a mélyhűtőből.

Kekszmorzsával tálalom. Mert már csak ennyi jutott eszembe :)

Címkék: , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)