Zabpelyhes keksz

2009. január 30, péntek | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

p70800691

A népszerű receptre én Millinél találtam rá.

  • 1 1/2 bögre zabpehely,
  • 3/4 bögre finomliszt,
  • fél tk fahéj,
  • fél tk sütőpor,
  • 110 gr puha vaj,
  • 1/2 bögre barnacukor,
  • 1 tojás,
  • 1 tk vaníliakivonat,
  • 1/2 bögre aszalt vörösáfonya,
  • 1 marék kesudió durvára vágva

Mindent összeöntöttem egy tálba, és összegyúrtam.

Diónyi gombócokat formáztam belőle, azokat ellapítottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.

180°C fokon az én sütőmben (sima gázsütő) 17 percig kellett sütni.

Update: teljes kiőrlésű búzalisztből még sokkal finomabb! Kipróbáltam azt is, hogy 5 cm átmérőjű rudat formázok belőle és folpackban a hűtőben pihentetem néhány órát, aztán szeletelem, tényleg gyorsabb így, csak a kesudiót és az áfonyát is elég apróra kell vágni hozzá, hogy szépen lehessen szeletelni.

Címkék: , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)