sajttorta ízű téli fagyi

2017. november 8, szerda | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az idők változnak, mi is változunk, meg a körülmények is, mennyi közhely egy mondatban. Attól még igaz. És írok rögtön még egy közhelyet, valahogy régen minden könnyebben ment.

Sokszor próbáltam ismét nekifutni, hogy írom tovább a blogot, mert főzni azért főzök, szerencsére ismét egyre több olyat is, aminek korábban a blogon lett volna a helye, csak hát…

A gyerek, a munka, meg nem is írom tovább, mert tudja úgyis mindenki, és én magam is elunom a panaszkodást. Helyette hoztam valamit, amit egy csoda folytán sikerült megörökítenem, és ezzel rögtön meg is ünneplem azt, hogy hónapok óta először édesség készült a házban. (tehát a porcukrot 3 éve vettem, de még van belőle. Hiába, a gyerekeim nem édesszájúak) Nem kell nagy dologra gondolni, ez a percek alatt összeállítható, hatásvadász finomság, ami, ki tudja miért, mégis osztatlan sikert aratott. Bolti tölcsér (az aldis kiválóan megfelel), citromos krémsajtos töltelék, színes szórócukor. Ennyi.

  • 250 ml habtejszín
  • 200 gr Philadelphia (vagy olyan típusú) krémsajt
  • 1 kisebb citrom (vagy egy nagyobb fele) finomra reszelt héja és leve
  • 6-8 ek porcukor, ízlés szerint
  • tölcsér, színes szórócukor

A tejszínt robotgéppel addig vertem, amíg habosodni kezdett. Utána kanalanként hozzáadtam a porcukrot, majd a krémsajtot is kis adagokban. Végül a citrom levét és héját is hozzáadtam, miközben a gép keverte a krémet.

Habzsákba töltöttem (ezúttal eldobhatósba, kiváló, bár kevéssé környezetbarát találmány), majd behűtöttem.

Tálalás előtt a tölcsérekbe nyomtam (a tölcsér legaljától érdemes megkezdeni a habzsákkal való betöltést), és színes cukorkával meghintettem.

A kisebbik fiam aközben kérte a következőt, hogy az előző még a kezében volt. :)

 

Címkék: , , ,

2 hozzászólás a bejegyzéshez: sajttorta ízű téli fagyi

Szilvi
2017. december 15., péntek

Pedig de jó lenne, ha írnád tovább! Írom ezt úgy, hogy az összes indokod ismerem, ami miatt nem megy… például ezt a bejegyzést is több, mint egy hónapos késéssel sikerült elolvasnom, de nagyon örülök neki :)
Köszi a receptet, hamarosan el fog készülni :)))

Herczeg Gabriella
2017. december 15., péntek

Remélem ízleni fog! :)
Igyekszem én, csak hát, na, ahogy írtad te is… :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)