bundás csirkemell káposztasalátával

2013. július 10, szerda | csirke, kölyök kaja, saláta | Szerző: Herczeg Gabriella

Vannak ételek, amik nem véletlenül tettek világhírnévre szert. A bundás csirkemell káposztasalátával egy közülük. Bár nem a legkifinomultabb fogás, mégis a sikere elsöprő, legalábbis nálunk, így esett, hogy bár lassan hetente kétszer készül, fényképet készíteni róla mégis alig sikerült, mivel olyan gyorsan fogy el, ahogy sül ki a hús. A házi változat szerintem egyáltalán nem olyan felháborító táplálkozás-egészségügyi szempontból, sőt, a káposztasaláta (mely itt joghurttal készül) kifejezetten egészséges darab. Meg az én személyes nagy kedvencem. Akár magában is. Hát igen. Az ehhez hetente beszerzett káposzta és répa mennyisége alapján pedig a szomszédaink már kissé gyanakaszanak, hogy vajon hol tartjuk a nyulakat? Szóval finom. Nagyon.

  • bundás csirkemell káposztasalátával
  • 3-4 főre
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 tk só
  • 1 ek szárított, őrölt rozmaring
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez (1 ujjnyi)
  •  a salátához:
  • 1 kis fej újkáposzta (50 dkg)
  • 2 szál répa (30 dkg)
  • 1/2 fej lilahagyma (3 dkg)
  • 30 dkg görög joghurt
  • 1 ek cukor
  • 1/2 tk só
  • 1 citrom leve

2 ek hidegen sajtolt repceolaj (vagy olívaolaj, finomított napraforgóolaj)

A káposztát negyedekbe vágom, nagyon vékony csíkokra metélem, majd a csíkokat is két-három részre vágom. A megtisztított sárgarépát éles késsel julienne-re vágom vagy julienne gyaluval legyalulom.

A lilahagymát megtisztítom, finomra reszelem, majd a sóval, cukorral, citromlével 15 percig állni hagyom. A zöldségeket összeforgatom a lilahagymával, olajjal, joghurttal.

A csirkemell filékről leválasztom a kisebb, vékony belső filét, a maradékot, ha túl vastag lenne, lapjában kettévágom. Enyhén kiklopfolom, úgy, hogy nagyjából egy centi vastag legyen egy-egy szelet. A húst besózom, majd megforgatom a rozmaringgal elkevert kukoricalisztben. Ezt követően megmártom az elhabart tojásban, majd ismét megforgatom a fűszeres kukoricalisztben.

Bő, forró (170-180 C fok) olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütöm, majd lecsepegtetem és papírtörlővel leitatom a felesleges olajat.

A húst a salátával tálalom.

Címkék: , , , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: bundás csirkemell káposztasalátával

Fekete Éva
2013. szeptember 24., kedd

Ez a panír nagyon tetszik , kimarad a zsemlemorzsa és duplán van a kukorica liszt , glutén mentes , tök jó ! és a káposzta saláta is ! gratulálok hozzá ! :)

Herczeg Gabriella
2013. szeptember 29., vasárnap

Kedves Éva, örülök hogy tetszik! :)

bARCZIKAYNÉ
2014. január 18., szombat

Holnap kipróbálom

Erzsike
2014. január 18., szombat

bundás csirkemell rántva, káposzta salátával

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)