menü spárgára & játék Makifood főzőiskola belépőkért

2013. május 30, csütörtök | más | Szerző: Herczeg Gabriella

Tehát először is, lesznek receptek, persze hogy leszenk. Spárgakrémleves füstölt lazaccal, avagy mire jók még a maradék spárgavégek, pirított gomba és spárga, ami egy remek köret akár hátszín mellé is, és egy pite, amibe fehér spárga, körte került. De a recepteket ezúttal a 100 Fok blogon találjátok.

Ezzel pedig el is érkeztünk a játékhoz. A 100 Fok Maki Stevenson japán séf védnöksége alatt működő gasztroblog, számos gasztroblogger és gasztronómiai újságíró közreműködésével, ami a korábban az indexen működő Alapkonyha folytatása, ha így talán ismerősebb a név. Chef Makit pedig szerintem senikenk nem kell bemutatnom, sem a Makifood főzőiskolát. A 100 Fok azonban ezen a néven és helyen csak nemrég indult, így nem árt neki némi hírverés, amihez talán a legjobb egy játék, ami a Makifood főzőiskola június 6-án tartandó spanyol tapas és a június 8-án tartandó hagyományos francia cukrászat óráiért zajlik.

Tehát a játék lényege: látogassatok el a 100 Fok blogra, és ha tetszik, szeressétek a facebook oldalát, lehetőség szerint osszátok is meg, hogy minél több emberhez jusson el a hírünk (igen, a hírünk, ezt talán már ki is találtátok, egy ideje már én is a blog csapatához tartozok) Aztán itt, a flatcaten írjátok meg, hogy

1. melyik órára szeretnétek belépőt nyerni

2. hogy személyes tartalom is legyen a játékban, mi az, ami változzon a flatcaten? Hamarosan megújul a blog, így az 5. születésnap környékén ez egyrészt időszerű, másrészt elkerülhetetlen, szóval legyen-e formai változás rajta, a jelenlegi lineáris szerkezet helyett legyen-e osztott felület, magazinos külső, esetleg milyen recepteket látnátok szívesebben? Jöjjön-e több saláta, gyorsan elkészülő egészséges étel vagy desszert, hús nélküli étel, esetleg a hagyományos magyar polgári és falusi konyha receptjeiből jelenjen-e meg több? Szezonális zöldségekben, gyümölcsökben legyen-e erősebb, vagy legyen több hús, érdekesek-e a gluténmentes vagy tejmentes receptek? Aztán még sorolhatnám, de igazából írhattok bármit, ami eszetekbe jut.

Tehát röviden ennyi, a játék pedig június 4-ig tart, ekkor lesz sorsolás, a nyeretesek neve pedig kikerül ennek a bejegyzésnek az aljára, a hozzászólások végére és a flatcat blog facebook oldalára is.

UPDATE:

Mindenkinek köszönöm a játékot és az észrevételeket, igyekszem valamennyinek megfelelni! :)
A nyertesek:
spanyol tapas:
kiskanál
francia cukrászat:
Lea
Gratulálok a nyerteseknek és jó szórakozást az órákhoz! :)
(a megadott e-mail címekre küldtem egy-egy levelet a további teendőkkel kapcsolatban, ha nem érkezett meg, keressetek a killervidra@flat-cat.hu e-mail címen még a mai nap folyamán!)

Címkék: , , , ,

19 hozzászólás a bejegyzéshez: menü spárgára & játék Makifood főzőiskola belépőkért

Diolany
2013. május 30., csütörtök

Cukormentes és alacsony szénhidráttos ételek jöhetnének még, vagy ilyen szempont szerint lehetne csoportosítani a meglévőket :)

Derecskey Veronika
2013. május 30., csütörtök

Én egy francia cukrász-órának örülnék :)

Ami pedig a blogot illeti, nagyon nagyon tetszik (kb. a 100 fok indulása óta ismerem ezt az oldalt is, de nagyon örülök neki).

Több több és még több édességnek örülnék a legjobban, főleg “elfeledett, régi recepteknek”, amit nevezhetünk retrónak is :)

Hajrá hajrá továbbra is, imádom a jóó gasztroblogokat :)))

Diólany
2013. május 30., csütörtök

A francia cukrászat érdekelne :)

kávéskanál
2013. május 30., csütörtök

A spanyol tapasok érdekelnének. Imádtam a karácsonyi receptfüzeted, a cukor és szénhidrátmentes édességek csoportosítása pedig tényleg jó lenne

Linyah
2013. május 30., csütörtök

A francia cukrászatos órán nagyon szívesen részt vennék.
Ebből is adódik, hogy a desszertek iránt érdeklődüm főleg, tehát jöhetnek majd minden mennyiségben :) Nekem a magazinos forma nem nagyon jön be, valahogy nehezebb keresni rajtuk általában.

Zita
2013. május 30., csütörtök

Én a Hagyományos francia cukrászat kurzust választanám.
A blogon a szezonális zöldségek és gyümölcsök, illetve a gyorsan elkészülő egészséges ételek érdekelnének!

eEdit
2013. május 30., csütörtök

Nagyon szeretem a gyors receptjeid, a palacsinta recepteket is újra és újra előveszem tőled :) Szívesen olvasnék vegán édességrecepteket, és piterecepteknek is örülnék. Egy technikai megjegyzés: sokszor nagyon lassan töltődik be egy-egy oldal, valószínűleg a képek felbontása, nagysága miatt. Ha ezen lehetne korrigálni, szuper lenne. Ezt leszámítva tetszik a blog felépítése, rendszere.
És: a francia cukrászat kurzuson vennék részt szívesen.

lea
2013. június 2., vasárnap

bár read-only módon, de régóta követem a blogodat, mert a receptjeid számomra az ideális egyensúlyt képviselik az egészséges-finom-szezonális tengelyen. részemről lehetne kevesebb húsos étel, de ez az én ízlésem. szerintem a blog megjelenése így lineárisan jól követhető, talán a képek készülhetnének valamelyest kevésbé sötét tónusban így nyáron például (bár ez már talán a blog védjegyévé vált :))
a francia konyhát nagyon szeretem, így a cukrászkurzusnak örülnék leginkább

Gabi
2013. június 3., hétfő

Csak, hogy teljes legyen a kép, én glutén- és tejmentes recepteknek örülnék:)

Márti
2013. június 4., kedd

Szia!
Régóta figyelem én is (csendeskén:-) a blogot, most először írok ide. Nagyon szeretem a profi képeket és hogy az alapanyagokat kreatív, újszerű módon találom meg a receptekben. A gyors vacsorák típusú bejegyzéseket szeretem legjobban.
Makiéknál bármelyik óra tetszene, ezeken még nem voltam. M

K.Kata
2013. június 4., kedd

Szia!
Gratulálok a bloghoz!
Ha kívánni lehet, én elsősorban hideg/meleg zöldséges recepteknek, illetve cukormentes (vagy legalább alacsony szénhidráttartalmú) ételeknek, desszerteknek örülnék.
Nekem jobban tetszik, ha egy blog nem magazinhoz hasonlít, hanem egyszerű és átlátható.
Ha lehetne, én a cukrászkurzusra mennék (ha szerencsém volna). :)

Anikó
2013. június 4., kedd

Szia, én amit hiányolok egy picit, az az, hogy talán érdemes lenne külön menüpontokba szedni a különféle ételeket (tehát hogy édesség, vega, saláta, amiből értelemszerűen több van és el lehet így választani őket) egyébként nagyon szeretem a receptjeidet :) – én mint szintén blogger :) általában ha találok nálad valamit, a saját ízlésemre (cukormentes, tejmentes, lisztmentes) formálok, ha még alapból nem lenne az! :) tehát hogy minden mentes legyen, nálam nem feltétlen zavaró :)
Én makifood összes kurzusának örülnék :D de ami talán közelebb áll hozzám, az a: Japán házi konyha vagy Dél – Kelet Ázsia finomságai :) Köszönöm a lehetőséget, Üdv., Anikó

Isabel
2013. június 4., kedd

Szia!
A francia cukrászat érdekelne.
A blogon idő hiányában elsősorban a gyors recepteket és édesség recepteket részesítem előnyben. Számomra az átláthatósága így jó ahogy van.

Anna
2013. június 4., kedd

Szia! Uhhh.. tökjó! Én személy szerint szívesen látnék több saláta, gyorsan elkészülő egészséges ételt vagy desszertet; szezonális ételeket és bármilyen különlegességet is szívesen olvasok :)
És a magazinos külső is jó ötlet! Nekem ezek a típusú blogok tetszenek nagyon :) :
Édesem, Roostblog,Angel’s Taste, Hodítás :)

És a hagyományos francia cukrászat tanfolyamért játszok. :)
Anna

Anna
2013. június 4., kedd

Ui. elolvastam a többi kommentet is, akkor úgy látszik nem a gépemmel van baj, ha másnak is lassan töltenek be a képek.. Ez tényleg jó lenne ha hamarabb menne.. És a menüpont is jó ötlet, akkor nem kéne mindig az oldalsósávban böngészni. Szia!:)

Herczeg Gabriella
2013. június 4., kedd

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a játékot! :)
Egy gyors közbevetés csak, mert többen felvetettétek:
a leves/főétel/vega stb csoportosítás már van a blogon, oldalt, a kategóriáknál, ez egy legördülő menü. ha esetleg ez nagyon el van dugva így, akkor legyen kibontva véglegesen az oldalsávban?
a másik, a képek. igen, ezt sajnos többen jeleztétek, viszont ezen a fajta blogon, ami nekem van választani kell a képminőség és a gyorsaság között, vagyis csak viszonylag nagy méretű képek mutatnak jól, ha tömörítem a képet gyors lesz a blog- csúnya, pixeles képekkel. ezen a problémán dolgozunk még, és remélhetőleg egyszer majd kiküszöböljük :) de addig akkor itt egy új kérdés :) gyorsabb legyen a blog, vagy jó minőségűek legyenek a képek?

Tácsik Ágnes
2013. június 4., kedd

Szia, én a Marmorstein pék kurzuson vennék rész legszívesebben, nagyon érdekel a kenyér készítése.
A blog megjelenésével kapcsolatban számomra a letisztult és átlátható/könnyen kezelhető felületek tetszenek. A tiéd ilyen! További szép napot :) Üdv: Ági

andrea
2013. június 4., kedd

2. kérdésre: kisebb képfelbontásnak örülnék… bocsánat. amúgy minden szuper, köszönet, hogy írsz.

Herczeg Gabriella
2013. június 5., szerda

Mindenkinek köszönöm a játékot és az észrevételeket, igyekszem valamennyinek megfelelni! :)
A nyertesek:
spanyol tapas:
kiskanál
francia cukrászat:
Lea
Gratulálok a nyerteseknek és jó szórakozást az órákhoz! :)
(a megadott e-mail címekre küldtem egy-egy levelet a további teendőkkel kapcsolatban, ha nem érkezett meg, keressetek a killervidra@flat-cat.hu e-mail címen még a mai nap folyamán!)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)