füstölt lazacos burgonyasaláta vajban sült spárgával

2013. május 8, szerda | saláta | Szerző: Herczeg Gabriella

A férjem egyik kedvenc salátája, nem nehéz kitalálni, hogy miért. Füstölt lazac, sült spárga, az újburgonya miatt pedig még a kalóriatartalma is adott ahhoz, hogy egy éhes férfit jóllakasson. Amikor pedig már késő délután is tartósan 25 C fok felett van a hőmérséklet, akkor egy ilyen könnyű, de tartalmas saláta ideális vacsora lehet.

  • füstölt lazacos burgonyasaláta vajban sült spárgával
  • 1 főre
  • 25 dkg újburgonya (4 kisebb szem)
  • 25 dkg zöld spárga
  • 1 ek vaj
  • 1/2 citrom
  • 1 tk magos mustár
  • 1 mk nádcukor
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 15 dkg füstölt lazac

A burgonyát héjában megfőzöm, majd leszűröm, meghámozom. Még langyosan négyfelé vágom, majd összeforgatom a cikkekeket a mustárból, nádcukorból, olívaolajból, sóból és a 1-2 ek citromléből kevert öntettel. (az öntethez legegyszerűbb, főleg nagyobb mennyiségek estén a hozzávalókat egy kis befőttesüvegbe önteni, rácsavarni a tetejét és összerázni)

A spárgákat elpattintom, a fás szárakat itt nem használom fel, majd a maradék szárat nagyobb darabokra töröm. Vajban mérsékelt láng fölött 3-5 perc alatt roppanósra sütöm.

Tányérra rendezem a burgonyát, a spárgát és nagyobb darabokra tépkedett füstölt lazacot. A lazacra csepegtetek a maradék citromból néhány cseppet.

Címkék: , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)