spenótos paradicsomos marhahús

2013. április 11, csütörtök | egytálétel, marha | Szerző: Herczeg Gabriella

Kinek a medvehagyma jelent egyet idehaza a tavasszal, kinek a spenót és a sóska. Nos, én ez utóbbi lennék. Bár a spenót nagy kedvencem szinte bármikor, az évnek ebben az időszakában kerül mégis a legtöbbet az asztalunkra. Ez az egyébként gyors és egyszerűen elkészülő egytálétel (na jó, ha a hús darálását nem számítjuk) pedig az egyik kedvencünk lett, amióta rá vagyok kényszerítve a sietős főzésre. A húst pedig le tudja darálni bárki, akár egy kellően motivált úriember is, a beígért étel reményében.

  • spenótos paradicsomos marhahús
  • 40 dkg darált marhahús (nyak)
  • 15 dkg spenót
  • 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv (400 gr)
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl húsleves (vagy víz)
  • 15 dkg gersli
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • fekete bors

A hagymát finomra aprítom, a fokhagymát szintén. Az olívaolajon lepirítom a húst, nagy lángon, gyakran kavargatva, majd amikor kezd színt kapni, hozzáadom a hagymát is. Addig sütöm, amíg a hagyma üvegessé válik, majd hozzáadom a fokhagymát, átpirítom és felöntöm a húslevessel. Sózom, borsozom, hozzáadom a paradicsomot és az átöblített gersilt, majd fedő alatt, kis lángon addig főzöm, amíg a gersli megpuhul.

Leveszem a fedőt és ha sok lé maradt alatta, azt beforralom. Hozzáadom a vajat, lehúzom a tűzről, majd hozzáadom a megmosott, leszárított, metéltre vágott spenótot is. Összeforgatom, amíg a hőtől a spenót kissé összeesik, majd tálalom.

Címkék: , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)