bazsalikomos édesköményes aranydurbincs sült paradicsommal

2012. szeptember 10, hétfő | hal | Szerző: Herczeg Gabriella

Az aranydurbincs a férjem egyik kedvenc tengeri hala, és nem csoda, hiszen nagyon kellemes, intenzív íze van. Ezért nem is érdemes túlbonyolítani. Bár többnyire filézve sütöttem eddig, most egy sokkal egyszerűbben elkészíthető, egészben sült változatot hoztam, ami mellett balzsamecetes paradicsom sült, remek köretnek bizonyult hozzá. Ez most San Marzano paradicsomból készült, de bármilyen édeskés, húsos, apró szemű paradicsom, például koktélparadicsom is megfelel hozzá.

fejenként

1 aranydurbincs (35 dkg, konyhakész)

2 tk édesköménymag

1 gerezd fokhagyma

1 kis csokor bazsalikom

1 ek olívaolaj

1 kk só

25 dkg San Marzano paradicsom

2 ek balzsamecet

1 ek olívaolaj

fekete bors

A paradicsomokat félbevágom, meglocsolom a balzsamecettel és egy evőkanálnyi olívaolajjal, borsozom, összeforgatom.

Az édesköménymagot mozsárban porrá őrölöm, hozzáadom a fokhagymát, a bazsalikom letépkedett leveleit, olívaolajat, sót és az egészet péppé zúzom. A fűszerpaszta kétharmadát szétoszlatom a hal belsejében, a maradékot a paradicsomhoz keverem. A halat vékonyan bekenem olívaolajjal.

Kiolajozott sütőtálba fektetem a durbincsot, köré rendezem a paradicsomot. A halat sózom, a paradicsomot meglocsolom az alatta felgyült lével.

Előmelegített sütőben 220 C fokon 25 percig sütöm.

Címkék: , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)