vendégposzt: rántotta parázson hagymával és szalonnával

2012. augusztus 7, kedd | reggeli | Szerző: admin

Kedves Olvasók!
Már régóta adós vagyok egy poszttal sörfőzés / beef casserole / carbonara témakörökben, így most a nővérkém kényszerpihenője alatt megragadom a lehetőséget, hogy egy igazi uborkaszezonba való recepttel örvendeztesselek meg Titeket! Annyira nem is igazán recept, inkább csak amolyan képsorozat.
Történt egyszer Poroszlón, hogy egy péntek esti baráti grillezés másnap reggelén még mindig meleg volt a parázs, és tojásrántotta lett beígérve a népnek. A kettő kombinálásának gondolata már régóta foglalkoztat, így a parázs fél órán át (vagy inkább egy, nem tudom, mert klasszikus másnap volt) tartó felszítása után az alábbiak történtek:






A hozzávalók:

  • zsír vagy étolaj
  • 2-3 fej lila és vöröshagyma apróra vágva
  • 40 dkg füstölt toka- és kenyérszalonna apróra vágva
  • 15 tojás
  • kenyér ízlés szerint

Hagyma és szalonna pirítása után megy a tojás, és folyamatos kevergetés mellett készítjük, ahogy amúgy is tennénk. Néha azért le kell húzni a parázsról, mert elég forró.

És a végeredmény? Egy szimpla rántotta, bár a többiek szerint érezhető volt egy kellemes füstös íz, én magamon inkább éreztem. Mindegy, ki kellett próbálni.

Gabi öccse

Címkék: , ,

6 hozzászólás a bejegyzéshez: vendégposzt: rántotta parázson hagymával és szalonnával

Jenis
2012. augusztus 11., szombat

Érdekes ötlet.
Én (urambocsá) azért a sörre nagyon kíváncsi vagyok már. Lehetne esetleg az a következő vendégposzt?
Remélem a kényszerpihenő hamar letelik!

killervidra
2012. augusztus 12., vasárnap

Jenis, igen, hamarosan vége a kényszerpihenőnek! :)
A vendégposztok ügyében próbálom nógatni az öcsémet. :)

Judit
2012. augusztus 13., hétfő

Kedves Gabi!
Remélem, hogy sok-sok remek recepttel és – nagyon bízom benne – valami jó hírrel térsz vissza!
Amiket eddig elkészítettem Tőled, azok mind nagyon finomak voltak!
Köszönettel: Judit

killervidra
2012. augusztus 13., hétfő

Kedves Judit, ezt örömmel olvastam! :) Igen hamarosan jövök már vissza a blogra is, és valóban jó hírrel, ha a dolgok továbbra is így alakulnak! :) Szia, Gabi

Zsófi
2012. augusztus 13., hétfő

Nagyon-nagyon szurkolok Nektek! Gyakran olvasom a blogod, most is éppen a fetás-spenótos zsemle receptedből készítek istenien finom kenyérlángost (próbáltam sokféle kenyérlángos receptet, de a család szerint ez a legtutibb és egy furcsa véletlen szüleménye h.kenyérlángosként végezte a begyúrt tészta), ezért látogattam ismét a blogodra. Olvasva az előző hozzászólásod és a szilveszteri bejegyzésed bátorkodom őszinte tiszta szívvel szorítani érted (Értetek)!! Üdv. egy recept rajongód

killervidra
2012. augusztus 13., hétfő

Zsófi, köszönöm! :) Remekül összeraktad, valóban erről van szó, de még nem merem elkiabálni. :)
Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek, és a kenyérlángos megoldás remekül hangzik! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)