sáfrányos fehérboros édeskömény krémleves garnélával

2012. január 27, péntek | herkentyű, leves | Szerző: Herczeg Gabriella

 

  • 4 főre
  • 2 édeskömény (50 dkg)
  • 1 nagyobb szem krumpli (15 dkg)
  • 1 liter csirkehúsleves (leszűrve, lezsírozva)
  • 1 salotta
  • 1 kk sáfrány
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 0,5 dl tejszín
  • 25 dkg garnéla
  • 1 ek olívaolaj

Az édeskömény zöld hajtásit levágom, finomra aprítom, félreteszem.

A felaprított salottát üvegesre sütöm az olívaolajon, hozzáadom a felaprított fokhagymát is, majd felöntöm a húslevessel. Hozzáadom a felkockázott édesköményt, krumplit, a sáfrányt, sózom, ha szükséges.

Ha megpuhult a krumpli, botmixerrel pürésítem a levest, majd visszateszem a tűzre, hozzáadom a tejszínt, fehérbort és a garnélákat. Felforralom, majd 2-3 percig főzöm.

Tálalásnál megszórom az édeskömény finomra aprított zöldjével.

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)