gyors vacsora 1.: paradicsomos csirkemell diós morzsával

2012. január 21, szombat | babának, csirke, kölyök kaja | Szerző: Herczeg Gabriella

Mostanában született pár gyors vacsora, amiről úgy gondolom, sokaknak jól jöhet. Rövid idő alatt összeállítható, kiadós fogások, ahol a munka zömét a sütő végzi. Ez most egy paradicsomos alapban sült-párolt csirke, finom, ropogós diós kenyérmorzsával. Köretnek ki mit szeret, én párolt zöldséget vagy salátát adok mellé, ehhez például kevés olívaolajjal és balzsamecettel elkevert rukkolát készítettem, és friss bagett is került még mellé.

  • parmezános paradicsomos csirkemell diós morzsával
  • 3 főre
  • 3 fél csirkemellfilé, csont és bőr nélkül (45 dkg)
  • 1,5 dl passzírozott paradicsom (Mutti passata)
  • 1 salotta (vagy 3-4 dkg édeskés vöröshagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kk nádcukor
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 marék reszelt parmezán (3 dkg)
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 zsemle
  • 1 marék dió (3-4 dkg)
  • 2 dkg vaj

A hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet finomra aprítom, összekeverem a passzírozott paradicsommal, parmezánnal, olívaolajjal, cukorral, sózom, borsozom, majd beleforgatom a lapjában kettévágott csirkemelleket. Ha kisebb csirkemelleket használunk, nem szükséges kettévágni sem. Sütőtálba szedem a húst, ráöntöm azt a szószt, ami nem tapadt rá.

Előmelegített sütőben 200°C fokon 30 percig sütöm (villanysütő, alsó-felső sütés)

Közben a széttépkedett zsemlét és diót késes aprítógéppel felaprítom, majda  a vajon kis láng felett aranyszínűre sütöm.

tálalásnál a csirkemellek tetejére szedem a ropogós morzsát.

Címkék: , , , , , ,

7 hozzászólás a bejegyzéshez: gyors vacsora 1.: paradicsomos csirkemell diós morzsával

duende
2012. január 21., szombat

az étel is isteni és a képek…. fantasztikusak! :)

killervidra
2012. január 21., szombat

Duende, köszönöm, nagyon örülök hogy tetszenek! :)

hditti
2012. január 27., péntek

a passzírozott paradicsom kimaradt az elkészítés leírásánál … gondolom az is a szószba keverendő, ugye?!

killervidra
2012. január 27., péntek

Hditti, a szósz része, igen, javítottam, köszönöm hogy szóltál!

Dorka
2012. február 10., péntek

Ez volt a mai vacsoránk, nagyon finom volt, köszönöm!! :-)

peel
2012. február 19., vasárnap

Csatlakozom az előttem szólóhoz!!! : ) Szokás szerint a hűtő tartalma miatt kicsit változtatnom kellett rajta, ezért márványsajt került (kevesebb) bele parmezán helyett, de így is nagyon finom volt.

killervidra
2012. február 19., vasárnap

Peel, örülök hogy ízlett! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)