Tejfölös burgonyakrémleves füstölt lazaccal

2011. november 22, kedd | leves | Szerző: Herczeg Gabriella

 

Egy nagyon egyszerű, de nagyon finom leves következik, amit a füstölt lazac dob fel igazán. Bár a terveimben eredetileg kaporral szerepelt, sajnos novemberben nehéz friss kaprot szerezni, így snidlinggel készült el. Nos, nem rontott rajta. A zöldfűszerek persze tetszés szerint variálhatók, a kapor és a petrezselyemzöld is remekül illik hozzá.

  • 4-6 főre
  • 60 dkg burgonya (50 dkg tisztítva)
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1 kisebb fehérhagyma (6-7 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 citrom
  • 10-15 dkg füstölt lazac
  • 1 nagy csokor friss snidling

A burgonyát meghámozom, felkockázom, majd a megtisztított, félbevágott hagymával és fokhagymával együtt egy edénybe teszem, sózom, felöntöm az alaplével és puhára főzöm a zöldségeket.

A tejfölhöz merek egy kevés forró levest, kikeverem, majd a forró levesbe öntöm állandó kavargatás mellett. Végül lehúzom a tűzről és botmixerrel pürésítem, citrom levével ízesítem (én nagyjából 2 evőkanálnyit tettem bele).

Tálalásnál felcsíkozott füstölt lazacra merem a levest, majd tejfölt és apróra vágott snidlinget szórok a tetejére.

zöldség alaplé: 1,2 liter vízbe 2 szál répa, 4 szál angolzeller, 1 fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél. A zöldségeket kevés sóval puhára főzzük, majd leszűrjük a levet.

Címkék: , , , , ,

3 hozzászólás a bejegyzéshez: Tejfölös burgonyakrémleves füstölt lazaccal

TeaRoom
2011. november 23., szerda

Istenien néz ki!

piszke
2011. november 23., szerda

Gyönyörű kép…!

killervidra
2011. november 23., szerda

TeaRoom, Piszke, köszönöm, örülök hogy tetszik! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)