Sütőtökös “tiramisu” mézes puszedlivel

2011. november 14, hétfő | babának, desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

Az a desszert következik, amihez a mézes puszedlik készültek, de természetesen jó minőségű bolti puszedlivel is működik. A tiramisu elnevezés kicsit talán rosszul veszi ki magát, nem szerencsés, ha mindenre ráaggatom a tiramisu címet, ami hasonló gondolatmenet alapján készül, de egyelőre nem jutott eszembe jobb, tehát marad a macskaköröm. A piskóta réteg diólikőrrel átitatott puszedliből készült (persze a gyermek változatban ezt lehet helyettesíteni akár gyömbérszörppel is), a krémben sütőtök és mascarpone, gyors, egyszerű, nagyon finom.

  • 20 dkg mascarpone
  • 30 dkg sült sütőtök püré
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek nádcukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 10 dkg mézes puszedli
  • 0,5 dl diólikőr
  • 2 tk porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj

A puszedliket egy tál aljába rétegezzük, meglocsoljuk a diólikőrrel.

A sütőtökpürét kikeverjük a mascarponevel, a nádcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a mascarpones sütőtökkel, a puszedlikre rétegezzük, a tetejét kanál hátával elsimítjuk.

A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, majd a krém tetejére szitáljuk.

Tálalás előtt pár órán át hűtőben pihentetjük.

Címkék: , ,

14 hozzászólás a bejegyzéshez: Sütőtökös “tiramisu” mézes puszedlivel

Rebus
2011. november 14., hétfő

Épp árválkodik a kamrában egy sütőtök,köszönöm a receptet!:)

killervidra
2011. november 14., hétfő

:)
Rebus, nagyon örülök, hogy ez is tetszk! :)

Kata
2011. november 14., hétfő

Elképesztően, hihetetlenül nagyonnagyon jók ezek a képek!!!! ;)

Beatbull
2011. november 15., kedd

Nagyon tetszik ez a kissé karácsonyias hangvételű téli tiramisu! A fahéj a tetejére tökéletes megoldás a kakaópor helyett! Nagyszerű! ;)

killervidra
2011. november 15., kedd

Kata, köszi, örülök hogy tetszenek! :)
Beatbull, köszönöm, örülök hogy tetszik! :) Tényleg kissé karácsonyi hangulatú, igazából már a karácsonyi menübe is beillesztettem. ;)

peel
2011. november 15., kedd

Épp a múltkor kerestem a netem, hogy csinált-e már vki ilyesmit… Van egy kis százaz linzerkarikám, sztem azzal is tökéletes lesz, max. a krémbe kerül a mézeskalácsfűszerkeverék : )

Zsuzska
2011. november 16., szerda

Wow! Tuti megcsinálom! Köszi!

killervidra
2011. november 16., szerda

Zsuzska, örülök hogy tetszik! :)
Peel, főzhetsz a mézeskalács fűszerekből szirupot is hozzá a likőr helyett/mellé. Igazából a chai latte sziruppal is működne a dolog… :)

peel
2011. november 23., szerda

“Anyós” sütött ehetetlenül kemény puszedlit, úgyhogy végül abból csináltam meg. Főztem egy kis narancsszirupot rá, sajnos, így is nagyon finom lett. A fenekem meg nagyobb : )

killervidra
2011. november 23., szerda

:)))) Anyós ezt remélem nem olvassa. :) A narancsszirup is remekül hangzik, és ráadásul ez még egy gyerekbarát verzió, köszönöm az ötletet! :)
Örülök hogy ízlett! :)

peel
2011. november 24., csütörtök

Sajnos az eredetileg felhasználandó linzer is tőle származik, de még nem tudom, mi legyen belőle, merthogy még az is megvan : ( Keksztekercsen gondolkodtam, de az olyan snassz… Nincs vmi ötleted?

killervidra
2011. november 24., csütörtök

Keksztortához alap, a vajat lehet részben olvasztott csokival/fehér csokival helyettesíteni, és egy kevés darált mogyorót, csíkokra vágott mandulát is elbír. (keksztorta teteje meg lehet a krémsajton kívül pl mascarpone+gesztenyepüré/sütőtök pürés is.) De finom lehet a csokiszalámi is, apróra tört linzer, alkoholba (rum, likőr) áztatott mazsola, vagy más apróra vágott aszalt gyümölcs, esetleg pirított, durvára vágott dió, mogyoró, és annyi olvasztott csoki, amennyi megköti a hozzávalókat. Fóliára tenni, hengerré tekerni, hűtő, szeletelés.

peel
2011. november 27., vasárnap

A keksztortához majd a diós kifliket használom fel : ) Viszontmégiscsak keksztekercs lesz, de a hagyományos vajkrém helyett gesztenyés és sütőtökös lesz a krém. Köszi az ötletet!!!

killervidra
2011. november 27., vasárnap

Peel, nincs mit, és igazán remekül hangzik a keksztekercs is. :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)