Uborka granita citrommal, rózsavízzel

2011. augusztus 28, vasárnap | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

Az ötlet a nyár nagy felfedezéséből, az uborkás limonádéból származik. Az idén már több helyen találkoztam vele, és mint megtudtam, egy Monin szirupból készítették, citrommal, néhány karika uborkával. Ez egy kicsit természetesebb megoldás, de ugyanolyan intenzív íze van, mint a szirupos változatnak, és hát ez nem limonádé lett, hanem granita, uborkából, édesen. Aki ivott már uborkás limonádét, azt nem kell győzködnöm, de tudom én, hogy van olyan, aki még nem, és kicsit bizalmatlan a cím elolvasása után. De ez tényleg nagyon finom, és nagyon üdítő ízű ebben a nagy hőségben.

  • 3 kígyóuborka (tisztítva 75 dkg)
  • 15 dkg cukor
  • 2 kis citrom leve és 1 finomra reszelt héja
  • 1 ek rózsavíz

Turmixgép kancsójába öntjük a hozzávalókat, a citrom levét, héját, a meghámozott, feldarabolt uborkát és a rózsavizet, majd addig turmixoljuk, amíg a cukor feloldódik.

Kihűtjük a keveréket, majd fagylaltgépben kifagyasztjuk. (a DeLonghi fagyigép nem bírt el ennyi masszát (kb 1 liternyi lett), így én félig abban, majd utána a mélyhűtőben fagyasztottam tovább kásás állagúra) Fagylaltgép nélkül is elkészíthető, ekkor egy műanyag dobozba öntjük, mélyhűtőbe kerül és villával óránként átkavarjuk, amíg kásásra nem fagy.

Címkék: , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Uborka granita citrommal, rózsavízzel

Gomba
2011. augusztus 28., vasárnap

Ó, de jó színe van! Most kedvem lett kipróbálni!

killervidra
2011. augusztus 28., vasárnap

Gomba, örülök hogy tetszik! :) Igen, a színe is nagyon szép, de az íze sem utolsó! :)

Beatbull
2011. augusztus 29., hétfő

Ez a kis rózsavíz benne nagyon izgalmas! Nagyon szép színe lett, jól mutat benne a virágzó menta is ;)

killervidra
2011. augusztus 29., hétfő

Beatbull, valóban nagyon jól áll nekia rózsavíz! :) A menta itt most csak díszítés volt, készült korábban egy mentás változat is, ami szintén finom, de annyira szép színe és finom íze van ennek a “natúr” változatnak, hogy nem akartam bármivel is elnyomni ezt. Sajnos a képen kicsit olvadt (itt még nem volt kifagyva teljesen, versenyt kellett futnom a naplementével a fotózásnál :)), de nagyon szép, üdítő ízű és színű, látványos darab, és a sok szövegből szerintem az is látszik, hogy nálam most ez az aktuális kedvenc. :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)