Fahéjas almás gofri mézes tejföl fagylalttal

2011. augusztus 28, vasárnap | desszert, reggeli | Szerző: Herczeg Gabriella

Fagyi reggelire? Igen! Úgy tűnik, Férj álma végre valóra vált. Bár a fagyi itt most csak kísérő lett, de önmagában is megállja a helyét, akárcsak a gofri, amit a tejfölt vadul gyűlölő Csipi például juharsziruppal evett. Ez  a gofri először anyósom kívánságára készült, aki a kamrában árválkodó kanárisárga gofrisütőmet meglátva kedvenc almás kelt palacsintáját terveztette velem újra kockás formátumban, az idő rövidségére való tekinettel pedig még a kelt kitételtől is eltekintett.

Az almás gofri tésztája a Szakácsok könyvében található (egyébként igen kiválóan működő) tésztából lett átalakítva, a mézes tejföl fagylalt pedig szintén szerepelt már korábban a blogon, fahéj nélkül. Bár a vaj mennyisége miatt nem feltétlenül diétás darab, de ünnepi reggelikre vagy anyósok tiszteletére belefér.

  • 8 darab
  • 25 dkg réteslisz
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 nagy alma (25 dkg)
  • 2 ek nádcukor
  • 1 dl tej
  • 1 tk fahéj
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • fagyi:
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg méz
  • 1 tk fahéj

A tejfölt kikeverem a mézzel, fahéjjal, kihűtöm a masszát, majd fagyigépben kifagyasztom.

A lisztet elkeverem  a sütőporral, szódabikarbónával, hozzáadom a tojásokat, tejet, az olvasztott, kihűtött vajat, a meghámozott, durvára reszelt almát, fahéjat, majd habverővel csomómentesre keverem. Sűrű, egyensúlytészta állagú tészta lesz az eredmény.

15 percig pihentetem a tésztát majd gofrisütőben kisütöm.

 

Címkék: , , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)