Nektarin fagyi csilivel, csokival

2011. augusztus 21, vasárnap | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

Lassan helyreáll idehaza a dolgok rendje, a berendezési tárgyak a helyükre kerülnek és a fagyigép ismét befér a mélyhűtőbe. Szóval a nagy nyári nélkülözés után a melegebb napokkal egyetemben ősz elejére beköszönt ismét a fagylalt korszak. Legalábbis nálunk.

Volt-van még pár megvalósításra váró ötletem, ez az egyik, és mivel igen jól sikerült, itt a helye a blogon.

  • 65 dkg nektarin (tisztítva 45 dkg)
  • 10 dkg jó minőségű étcsoki (85%)
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 dl víz
  • 1 cső csili
  • tölcsérek

A vizet felforralom a cukorral és addig kavargatom, amíg az feloldódik benne. Lehúzom a tűzről, beletördelem a csokit és addig kavargatom, amíg az is felolvad benne. A csilit kettévágom, a magjait, ereit kivágom, felaprítom, majd mozsárban 1 tk nádcukorral szétmorzsolom. A sziruphoz adom.

A nektarint meghámozom, kimagozom, feldarabolom, simára turmixolom. Hozzáadom a már kihűlt szirupot, összeturmixolom, majd a masszát hűtőben kihűtöm.

Fagylaltgépben kifagyasztom, tölcsérbe adagolom.

 

Címkék: , , , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Nektarin fagyi csilivel, csokival

Beatbull
2011. augusztus 21., vasárnap

Tök jó sötét színe lett! Tán még külön kiterítetted és hagytad oxidálódni a nektarint? ;) Nagyon szép! S tetszik atz ötlet is, hogy gyümölcspürébe került a csoki.

killervidra
2011. augusztus 21., vasárnap

Beatbull, köszi, örülök hogy tetszik! :) Bár a nektarin húsa most elég sötét vöröses narancs volt, de a “munka” jelentősebb részét az étcsoki végezte el. :) Valóban nagyon kellemes volt, üdítőbb, mint a sima étcsokoládé fagylalt.

peel
2011. augusztus 23., kedd

Nagyon állat!!! Örülök, a recepteknek, már lesegettelek egy ideje ; )

killervidra
2011. augusztus 23., kedd

Peel, örülök hogy tetszik! :) Kicsit sűrű volt a nyár, még a szeptember is elég húzós lesz, de az öcsémék esküvője után remélhetőleg már visszaáll minden a régi kerékvágásba. Azért a héten még lesz pár recept. :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)