Rebarbara krémleves almával, céklával

2011. május 25, szerda | leves | Szerző: Herczeg Gabriella

Ez a leves is szerepelt már a blogon sokkal sokkal korábban, egy meglehetősen babás kiadásban, ami finomnak nagyon finom lett, de sokkal kevésbé volt szofisztikált, mint ez a jelenlegi változat. Ez az élénk színű, könnyű leves azonban már megállja a helyét akármelyik asztalon, nagyon finom, hűsítő, habkönnyű, nálunk igazi nyári kedvenc lett belőle.

  • 50 dkg rebarbaraszár
  • 4 alma (60-70 dkg)
  • 25 dkg cékla
  • 1 citrom
  • 5 cm gyömbérgyökér
  • 3 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 3-6 ek nádcukor

A rebarbaraszárak végeit levágjuk, ha szálkás,a külső részt lehúzzuk, a maradékot feldaraboljuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, feldaraboljuk, a meghámozott céklát apróra vágjuk. A rebarbarát, almát, céklát edénybe tesszük, háromnegyed liternyi vízzel felöntjük, hozzáadjuk a finomra reszelt gyömbér kinyomkodott levét, majd fedő alatt puhára főzzük. Hozzáreszeljük a citrom héját, botmixerrel pürésítjük.

A tejfölt simára keverjük habverővel a tojások sárgájával, majd kevés forró levest merünk hozzá. A levest ismét felforraljuk, majd vékony sugárban öntve, állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejfölt. Összeforraljuk, lehúzzuk a tűzről, cukorral és a citrom levével ízesítjük.

A levest kihűtjük, majd elkeverjük a kevés cukorral habbá vert tojásfehérjével.

Hidegen tálaljuk.

Címkék: , , , ,

2 hozzászólás a bejegyzéshez: Rebarbara krémleves almával, céklával

buballa
2013. június 3., hétfő

hihhhhetetlenul finom!

Herczeg Gabriella
2013. június 4., kedd

buballa, örülök hogy ízlett! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)