Pudingban sült alma és körte

2011. március 17, csütörtök | babának, desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

A nevezéktannal kicsit gondban vagyok, vacilláltam a tejfölös sodóban sült gyümölcsök (nem hangzik túl jól) és a fenti cím között, aztán végül ezt választottam, de még az elején tisztázom: ez a nem a nálunk megszokott keményítős puding, hanem inkább az angolszász területeken honos rokonához hasonló, vagy hát talán annyira ahhoz sem. De nem ez a lényeg, hanem hogy egyrészt finom, másrészt percek alatt összeállítható, harmadrészt kiválóan fel lehet hozzá használni a téli tárolás során már kissé megfáradt almákat és körtéket is. Plusz egy jó pont: kifejezett gyerekek kedvence, legalábbis nálunk az lett, és ilyen módon meg tudtam etetni a fiammal az amúgy nemszeretem kategóriába tartozó körtét és almát is. Ráadásul kalóriatartalmát tekintve sem egy vészes darab, szóval bátran falatozhatják az anyukák, apukák is.

  • 4 kis tűzálló tálhoz/ 1 kis tepsihez
  • 2 nagyobb alma
  • 2 nagyobb körte
  • 4 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 4 ek nádcukor
  • 2 ek vaníliás cukor (házi vagy Bourbon)
  • 2 kis, kezeletlen héjú citrom
  • 6 dkg piskóta (ez úgy 8 babapiskóta vagy 24 piskóta tallér)
  • vaj
  • nádcukor

A tűzálló tálakat kikenem vajjal, a piskótát erős műanyagzacskóba teszem és egy nehéz tárggyal (pl sodrófa) morzsásra töröm.

Az almákat, körtéket meghámozom, a magházukat kivágom és cikkekre szelem, majd összeforgatom a piskótamorzsával és elosztom a tűzálló tálakba.

A tejfölt a tojással, cukrokkal turmixgéppel/botmixerrel összemixelem, hozzákeverem a citromok levét és finomra reszelt héját, majd a gyümölcsökre szűröm. A pudingok tetejét megszórom nádcukorral.

Előmelegített sütőben 180°C fokon (villanysütő, alsó-felső sütés) 25 percig sülnek.


Címkék: , , , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Pudingban sült alma és körte

ottis
2011. március 17., csütörtök

Nagyon guszta, imádom az ilyen desszerteket!

killervidra
2011. március 17., csütörtök

Ottis, köszönöm, örülök hogy tetszik! :)

Mézigörl
2011. március 20., vasárnap

De jó, istenien néz ki! Muszáj lesz kipróbálnom! Köszi a receptet! :-)) Mézi

killervidra
2011. március 21., hétfő

Mézigörl, örülök hogy tettszik! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)