Citromos tonhalkrém

2011. január 26, szerda | felvágott helyett | Szerző: Herczeg Gabriella

P1019702

Kinek milyen bűnös szenvedélyei vannak, a férjemé a konzerv tonhal. Aminek az ígéretéért ő remegő kézzel tolja el maga elől a házi borjúpecsenyét és az egészben sütött pisztrángot, amiért képes éjfélkor is belopózni a kamrába, amit csak apránként csipeget fel a villával, minden egyes falatot kiélvezve, mintha legalábbis ez lenne a legnagyobb kulináris élvezet a világon (és neki az, minden bizonnyal)(az egyik). És amivel engem az őrületbe kerget.

Na de eddig és nem tovább. Következik a leleményes háziasszony bosszúja, amivel csakazértis szofisztikálja a konzerv halat, legalább egy kicsit, hogy rajta hagyja a keze nyomát, és hogy végső soron mégiscsak az ő főztje legyen, a legeslegfinomabb.

Egyébként egy gyors és egyszerű szendvicsre való krém következik, tízóraira, uzsonnára, szendvicsekbe ideális, ilyesmi már úgyis régen volt a blogon.

  • 1 konzerv tonhal lecsöpögtetve (ez 135 gr töltősúlyú volt)
  • 5 dkg vaj
  • 1 maréknyi petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom finomra reszelt héja
  • 1-2 ek citromlé
  • 2 ek tejföl
  • 1 salotta (3-4 dkg édeskés, enyhe ízű hagyma)

A vajat felhevítem és üvegesre sütöm benne a felaprított salottát. A petrezselyemzöldet finomra aprítom, a citrom héját nagyon finomra reszelem (szerecsendió reszelővel), majd a halat, hagymás vajat, tejfölt, a citrom héját, levét és a petrezselymet botmixerrel pürésítem. Ha szükséges, sózom, illetve még citromlevet adok hozzá.

A maradék hűtőben több napig eláll. Már ha marad belőle.

Címkék: ,

12 hozzászólás a bejegyzéshez: Citromos tonhalkrém

Gabah
2011. január 26., szerda

Uuuuugyan! Nincs ebben semmi bűnös! A konzerv tonhal finom! Mostmár tudom mit fogok vinni legközelebb…;-)

Javas Zsuzsa
2011. január 26., szerda

A konzerv tonhal nálunk sem hiányozhat a kamrából, ki fogom próbálni a recepted!! :-)

Javas Zsuzsa
2011. január 26., szerda

Azt elfelejtettem hozzátenni az előbb, hogy nagyon tetszik a fénykép!!! :-)

Aliz
2011. január 26., szerda

Ez annyira jól hagzik, hogy mindenképpen kipróbálom. Köszi szépen.:)
Én néha így készítem, és ez is nagyon finom és érdekes íze lesz.
http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=22508167

killervidra
2011. január 26., szerda

Gabah, a múltkor megkérdeztem a férjem, hogy vacsorára fekete kagylós spagetti legyen vagy rizottó, ő meg azt mondta hogy tonhal konzerv. Na ezért írtam hogy van benne valami bűnös, addiktív dolog. :) (és előre is köszönjük! :))) )

Zsuzsa, örülök hogy tetszik a recept és a kép! :)

Aliz, örülök hogy tetszik! :) Jól hangzik a bazsalikomos változat is! :)

PartizánOrsi
2011. január 26., szerda

Én avokádós tonhalkrémet készítek néha: 1 tonhalkonzerv, 1 avokádó, 1 fött tojás, kevés citromlé, mustár, só, bors, apróra agott újhagyma vagy snidling. Én csak villával összetöröm az egészet. Hátránya, hogy az avokádó miatt nem igazán tartható el. Illetve igen, de nem túl étvágygerjesztö bebarnulva…
De ez a citromos is nagyon jó ötlet! Ha hazaérek, meg is nézem, van-e tonhalkonzerv :-) Mondjuk azt már most tudom, hogy citrom viszont nincs :-(

Jenis
2011. január 26., szerda

A fentiek alapján újra meg kell próbálnom a tonhalkonzervet. Pár éve ugyanis sikerült egy romlottat megvennem és megennem, amitől szörnyű gyomorrontást kaptam. Azt hiszem megérdemel mégegy esélyt, de csakis alapos lejárati idő ellenőrzés után. :)

Mamma
2011. január 26., szerda

Az olajosat vagy a sajátleveset szereti? :)))
Melyik náció? :)) Nincs több kérdés :))

Ez tényleg klassz krém, most gyártottam egy reggeli körözöttet, de a betegem ezt is szeretné!:)) Eredményről beszámolok!

Gabah
2011. január 27., csütörtök

:-DDDD jófejFérj!

killervidra
2011. január 27., csütörtök

Orsi, ez az avokádós változat remekül hangzik, ezt ki fogom próbálni, a következőnek úgyis főtt tojásos krémet terveztem! :) Az avokádó nekem nem barnul meg a guacamolenál egy-két napig sem a hűtőben, szóval gondolom elég citromlé/lime lé meg tudja akadályozni a barnulást. A férjem úgyis mindent rengeteg citrommal szeret, szóval hátha egy kicsit több citromlével… Majd beszámolok! :)

Jenis, sajnálom, nem egy vidám történet, de a konzerv tonhal néha életmentő lehet tanulás közben két pici gyerkőc meg egy távol lévő férj mellett, szóval érdemes adni neki még egy esélyt! :) A szavatossági idő viszont tényleg fontos, azt nem árt ellenőrizni. :)

Mamma, most jött rá, hogy nem tud választani! :))) Eddig úgy tudta, az olajosat szereti, de én krémhez jobban szeretem a saját leveset, szóval olyat vettem, erre magában megette a felét és közölte hogy ez milyen jó… :)))
Örülök hogy tetszik a krém, beszámolót várom! :) A betegednek pedig Jobbulást!!! :)

Gabah, így utólag elmesélve persze már vicces, akkor ott nem így gondoltam… :))))

Jenis
2011. február 4., péntek

Fél óra alatt 3 konzerv tonhal (saját lében). :) Azt hiszem én is szeretem. :)

killervidra
2011. február 5., szombat

:)))
Ugye hogy finom. :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)