cantuccini 2x: kókuszpelyhes matchas és rozmaringos kéksajtos

2010. november 8, hétfő | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

P1017709

 

Ígérem most egy ideig már nem lesznek újabb cantuccinik a flatcaten, végül is mostanra már az összes addikcióm (tea, kávé, kéksajt) kilőve, szóval egy ideig elleszek ezzel a repertoárral.

Még ami nagyon fontos és ide tartozik: ne álljunk neki megsütni a zöld teásat este, mert van annyira finom, hogy a nagy kóstolgatás után hajnal háromkor még a fürdőszobát takarítja tőle rendkívül lelkesen az ember férje. (vagy akkor most mégis?)

És finom, persze, veszélyesen, de hát ezt már nem is kell írni…

  • matchas kókuszpelyhes
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 7,5 dkg kókuszpehely
  • 5 dkg mandula
  • 1 ek matcha (6 gr)
  • 8 gr sütőpor (2 púpos tk)

A mandulát száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Ha kihűlt, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, két részre osztjuk és lisztezett deszkán 4-5 cm vastag rudakat sodrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól tisztes távolságban, (óvatosan, elég lágy lesz a tészta), kissé ellapítjuk a rudakat, és előmelegített sütőben 170°C fokon (villanysütő, légkeverés) 30 percig sütjük.

A rudakat éles késsel fél centi vastagon felszeleteljük, tepsibe vagy rácsra tesszük. Tepsiben 2×10 percig sül még 140°C fokon, légkeveréssel, közben egyszer átfordítjuk a szeleteket, rácson elég neki 1×15 perc, szintén 140°C fokon.

Miután kihűlt, jól záródó dobozba kerül.

A tévedések elkerülése végett ez a zöld, a lenti képen látható.

  • diós mogyorós kéksajtos rozmaringos
  • 25 dkg rétesliszt
  • 7 dkg cukor
  • 7,5 dkg mogyoró
  • 7,5 dkg dió
  • 6 dkg kéksajt (Danish Blue cheese)
  • 2 tojás
  • 1 kis ág rozmaring
  • 1 tk só
  • 8 gr sütőpor

A diót és a mogyorót is kissé megpirítom száraz serpenyőben. Ha kihűltek a magok, összeállítom a tésztát, amihez a teljesen szétmorzsolt kéksajtot és a rozmaring finomra aprított leveleit összedolgozom a többi hozzávalóval.

A továbbiakban ugyanúgy készül, mint az előző.

Kép fent, a levelek között.

P1017735

 

Címkék: , , , , , , ,

8 hozzászólás a bejegyzéshez: cantuccini 2x: kókuszpelyhes matchas és rozmaringos kéksajtos

SpeckoHU
2010. november 8., hétfő

A kókuszpehely vajon mi?
Sima kókuszreszelék? Hanem?

killervidra
2010. november 8., hétfő

Nem kókuszreszelék, hanem vékony kókuszforgács, kókuszchipsnek is nevezik. Nagyobb darabos, mint a reszelék, de csak az alakja különbözik, viszont a süti állagához ez a jó. Az Aldiban lehet kapni, meg szerintem sok hiperben, drogériában is. :)

starfokker
2010. november 8., hétfő

nagyon királyak a fotók! :)

killervidra
2010. november 8., hétfő

Köszönöm! :)))

peel
2010. november 8., hétfő

Ez nem igazság, sorra nyomod a jobbnál jobb ízesítéseket, csak az baj, hogy a gázsütőm nem ismeri a 140 fokot : ((((

Puszedli
2010. november 8., hétfő

Szuperek ezek a receptek! Elképesztő vagy! :)

starfokker
2010. november 8., hétfő

peel, és ha résnyire nyitvahagynád a sütő ajtaját?

killervidra
2010. november 8., hétfő

Peel, gázsütőnél az ajtó felül résnyire nyitva (pl kanál nyelével kitámasztva)=140°c, egy fakanál nyelével kitámasztva=120°C, egy négyrét hajtott konyhakendővel=100°C. Kipróbáltam. :)))

Puszedli, köszönöm, örülök hogy tetszik! :)

Starfokker, ott a megoldás! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)