Gesztenyefelfújt körtével, csokival

2010. október 31, vasárnap | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

P1017508

Lassan önkéntelen száműzetésünk a végéhez közeledik, keddtől ismét lesz két kocsink, és Csipivel visszatérhetünk a civilizációba, legalább alkalmanként. Az elmúlt három hét történéseinek a tanulsága pedig a következő:

1.) A Nissan Micra átalakítás nélkül nem alkalmas bioetanol használatára. Semekkora százalékban, mennyiségben sem.

2.) A Nissan Micra elektronikáját szervizelni meglehetősen drága mulatság.

3.) A férjek túlnyomó többsége nem szeret bevásárolni, és felér nekik egy büntetéssel az élelmiszerboltokban való bóklászás.

4.) A 3.) pont tudatában igyekeztem kímélni a vizsga miatt amúgy is kissé már feszült Férjet, így az 1 db útjába eső áruházon kívül nem nagyon szalasztottam másfelé (mekkora jó fej is vagyok), így kiderült, hogy lehet élni akár tartósan is ricotta meg kecsketúró nélkül.

5.) Pusztán a kamrám és mélyhűtőm tartalmából akár hónapokig ki tudnánk húzni itthon az éhenhalás veszélye nélkül.

Ezzel nem is nagyon akartam én mást mondani, minthogy a mélyhűtő takarításom egyik utolsó gyöngyszeme következik.

Felfújtnak neveztük el, mert végül is felfújódott, viszont nem egyértelmű, és bizonyos tekintetben inkább puding, de a név talán nem is számít annyira, a lényeg hogy finom.

  • 4 adag
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 15 dkg mascarpone
  • 4 tojás fehérje (130 gr)
  • 4 ek nádcukor
  • 1 közepes körte
  • 2 dkg 75% étcsokoládé
  • vaj
  • nádcukor

A gesztenyemasszát kikeverem a cukorral és a mascarponeval. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. 2-3 kanál habbal fellazítom a gesztenyés keveréket, majd a többit óvatosan hozzáforgatom, vigyázva hogy ez már lehetőleg ne törjön nagyon össze.

Kivajazott, cukorral kiszórt szuflé formákba adagolom a masszát úgy, hogy a formákat csak 2/3 részükig töltse ki. Ez nekem 4 normál méretű szuflé formába sikerült.

A habba szúrok egy-egy gerezdet a meghámozott, kimagozott körtéből és mellé szúrok egy kocka csokit is.

Előmelegített sütőben 170°C fok (villanysütő, alsó-felső sütés), 30 perc.

Címkék: , , , ,

8 hozzászólás a bejegyzéshez: Gesztenyefelfújt körtével, csokival

nokedli
2010. október 31., vasárnap

vicces;) épp ma mondtam a páromnak, hogy simán kibírnánk minimum 3 hétig bevásárlás nélkül, anélkül, hogy az éhenhalás fenyegetne bennünket. erre csak annyi mondott végignézve a konyhai polcokon, hogy nem is csoda, ahogy tele van minden. (pedig a a mélyhütöben nem is szokott kotorászni és a kamrát sem nagyon látogatja)

killervidra
2010. október 31., vasárnap

A férjem kifejezetten örült ennek a fejleménynek, így végre előkerültek a nevezetes alkalmakra (de hogy mik ezek pontosan, azt én sem tudom) tartogatott kurrens cuccok, úgyhogy kedden borjúbélszín volt, szerdán nyúlgerinc… :)
Az a hihetetlen, hogy én még most is meg vagyok győződve arról, csak a szerencse műve hogy nem haltunk éhen. :)

nokedli
2010. október 31., vasárnap

látom, hasonló elképzelésünk van a kamráról és a mélyhütöröl. én is képes vagyok mindenfélét nevezetes alkalmakra felhalmozni. csak nem tudom, sosem, hogy most eljött-e az a nevezetes alkalom, vagy sem. aztán többnyire úgy döntök még nem…

killervidra
2010. november 1., hétfő

:)))
És így fordul elő, hogy egy év múlva végül ellepik a bogarak a sushi rizst a nagy várakozásban, megavasodik a pekándió, satöbbi, satöbbi… :)
Arról nem is beszélve, hogy a több réteg kaját át sem látom már újabban, és egyre kevesebb elképzelésem van róla, mi van a kamrámban. :)

ottis
2010. november 1., hétfő

Hát szívesen megkóstolnám, nagyon finom biztos!

killervidra
2010. november 1., hétfő

Ottis, tényleg finom. :)
Ráadásul ideális volt az elfekvő tojásfehérje készlet elhasználására. :)

trinity
2010. november 5., péntek

Jó tipp, épp gesztenyéseken agyalok:) Köszi!!!

killervidra
2010. november 5., péntek

Nincs mit, örülök ha tetszik! :)
(én is most hurcoltam haza még több gesztenyét :) )

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)