Gasztromán szabolcsiak figyelmébe

2010. október 19, kedd | más | Szerző: Herczeg Gabriella

Kedves szabolcsi(szatmári, beregi) olvasóim és azok, akik ezt a bejegyzést a gyűjtőoldalakon olvassák!
Nemrég kaptam egy kommentet, amiben felhívták a figyelmem arra (az egyébként nem túl ismeretlen) tényre, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a gasztronómia forradalom mintha elmaradni látszana. Pedig igény, ha nem is tömeges, de lenne rá. Nos, Zsófinak megígértem, hogy utánanézek, van e itt amatőr főzőiskola, vagy hasonló lehetőség, de sajnos én sem jártam szerencsével. Szakácsképzés folyik, de a hobbiszakácsok számára nincs ilyen lehetőség. Legalábbis én sem találtam. Viszont azt is megígértem, hogy ha már gasztroblogot írok, akkor megpróbálok tenni valamit. Első körben azt szeretném megtudni, hogy vannak e, vagytok e, akiket ez a lehetőség érdekel. Olyasmire gondoltam, hogy egy blog, vagy akár egy Facebookos oldal keretein belül megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, például a helyi éttermekről, ajánljuk ami bevált, beszerzési helyeket adunk közre, vagy akár ötletekkel, tanácsokkal szolgálhatunk a helyi lehetőségek ismeretében. Persze ez csak nagy vonalakban, hiszen nem is tudom, mekkora igény lenne erre. Nyilván ha két ember jelentkezik, akkor ezt le lehet tudni e-mailben is, de ha több, akkor talán mégsem elveszett ötlet egy ilyen kezdeményezés.
A másik dolog, hogy a férjemmel is megvitattam ezt a témát, és ő a legnagyobb meglepetésemre belement abba, hogy akár 3-4(-5) fős főzősulit tartsak itthon, vagy inkább közös főzőesteket, mert talán nem hangzik annyira nagyképűen, de valamiért azt gondolom, hogy elég jól főzök, és szolgálhatok hasznos tanácsokkal is például kezdők számára. Sőt, a lakásétterem gondolatától sem zárkózott el. Attól függően, mire van igény. Meg hogy van e egyáltalán.
Szóval ezt szeretném én megtudni, akit érdekelnek a felsorolt lehetőségek, kérem jelentkezzenek e-mailben vagy kommentben.
A bejegyzés célja pedig nem a látogatottság növelése, sem magam reklámozása, ahogy a blogom sem erről szól, én tényleg egyszerűen és őszintén csak imádok főzni, és hatalmas örömmel tölt el, ha továbbadhatom azokat az ismereteket, amivel rendelkezem. Persze csak ha igényetek van rá.

22 hozzászólás a bejegyzéshez: Gasztromán szabolcsiak figyelmébe

Doki
2010. október 19., kedd

nem valószínű, hogy ott tudok lenni:) ennél messzebb aligha lehetnék, de szuper ötlet és drukkolok!!

killervidra
2010. október 19., kedd

Doki, köszi. :) Majd meglátjuk mi lesz belőle…

ChefViki
2010. október 19., kedd

De helyesek vagytok :-)

Jenis
2010. október 19., kedd

Mindjárt oda költözök!

killervidra
2010. október 19., kedd

Viki, Jenis, köszi, aranyosak vagytok. :)

Gabah
2010. október 19., kedd

Ràm számíthatsz úgy 3-4 alkalommal évente; ettől többször nemigen jutok haza ;-)

killervidra
2010. október 19., kedd

Azért én akkor várlak szeretettel!:)))

A'la Carte
2010. október 19., kedd

Én is mennék, ha arra laknék… egyébként vicces, mert pont a hetekben gondolkodtam el azon, hogy nem csak Pesten kellene, hogy legyen főzősuli… én veresen szívesen tartanék ilyet, de hát kérdés valóban érdekelne-e bárkit is…én szurkolok neked, hogy összejöjjön!!!

Gabi
2010. október 19., kedd

Szia! Én Sz-Sz-B megye székhelyén lakom és érdekelne a főzősuli, határozottan és nagyon. Remélem más is jelentkezik és összejönne valami jó kis dolog:)
Üdv: Gabi

killervidra
2010. október 19., kedd

Kriszti, köszi! :) Szerintem Veres elég közel van Pesthez, és ott tényleg van igény ilyesmire. Ha tényleg szeretnéd, érdemes megpróbálni, ráadásul egy olvasottabb blog több érdeklődőt is vonz! :)

Gabi, nagyon örülök hogy jelentkeztél. Te vagy az első… :) A főzősuli 4 főnél indul, ha összejön, akkor részemről állok elébe. Én Nyíregyháza mellett lakok, elvileg közigazgatási határon belül. De a közlekedést majd csak megoldjuk valahogy. :) Kérlek írj egy e-mailt az oldalsávban található címemre az elérhetőségedről, ha úgy alakul, hogy lesz belőle valami, akkor tudjak szólni. Esetleg ha van olyan ismerősöd, akit ez szintén érdekelne, és úgy gondolod, szólj nekik. :)

Jenis
2010. október 20., szerda

Engem az a rész érdekelne, amiben tapasztalatokat, beszerzőhelyeket, stb. osztunk meg. Na meg a férjem szerint menjek csak főzni, de csak akkor, ha ő is ehet belőle. (lehet hogy Ti nem örülnétek annyira egy 4 tagú családnak) Szerinte Békés megye és Nyíregyháza nem távolság.

killervidra
2010. október 20., szerda

Szia Jenis! Én részemről örülök annak, amit a férjed mondott. :) Legfeljebb a két család tesz majd ki egy csoportot. :)
A beszerzőhelyekről lehet írok egy oldalt a blogba, vagy felteszem a Facebook oldalamra, ha találok valami aktualitást. Sajnos erre az opcióra eddig senki nem jelentkezett rajtad kívül, szóval egyelőre ilyen formában tudnám ezt csinálni. :)

Zsófi
2010. október 20., szerda

Sziasztok,

most olvasom, és nagyon örülnék a kezdeményezésnek! Igaz, hogy én pont debreceni vagyok, de a Nyíregyháza-Debrecen nem nagy távolság és hát erre sem tobzódunk a lehetőségekben. Sőt, igazából ez az egyetlen olyan foodblog, akiről tudom, hogy a keleti régióban ténykedik :) Ezért is örültem már az előző bejegyzésnek a főzősuliról kicsit előre. :) Én mindenképpen, minden formáját támogatom ennek, bár hozzáteszem, jómagam kezdő vagyok, de vállalkozó kedvű :) És ez mindenképp kell ehhez az egészhez, nem? :)

killervidra
2010. október 20., szerda

Szia Zsófi! Az hogy kezdő vagy, egyáltalán nem gond, van számos olyan új konyhatechnikai eljárás, ami nem igényel különösebb jártasságot a főzésben. A távolság már egy kicsit rosszabb, de ha meg tudod oldani és érdekel, kérlek írj egy elérhetőséget az e-mail címemre, ami az oldalsávban van.
Egyébként én két debreceni blogot is ismerek(Nem vagyok mesterszakács, Belly konyhája), és az Olajzöld levelek kéken (ez a blog egyébként személyes nagy kedvencem :) ), illetve a Sweet&salt is abban a régióban élő hölgyeké. Persze lehet van több is, de én ennyiről tudok. :)

Gabah
2010. október 20., szerda

Szuper! Tudtam én, hogy lesz még érdeklődő! Majd amikor én is jövök, főzünk valami helyit (mármint friulán ételt). Az alapanyagot innen viszem.

A'la Carte
2010. október 20., szerda

Huh, látom egyre több az érdeklődő! Szurkolok, hogy összejöjjön!!! :)

killervidra
2010. október 20., szerda

Gabah, istennő vagy! :))) Alig várom és köszönöm, köszönöm, köszönöm! :) (de nem is azért, mert kis számító vagyok :) )

Kriszti, köszi! Remélem úgy lesz. :)

Kata
2010. október 20., szerda

17 évesek is csatlakozhatnak? (:

killervidra
2010. október 20., szerda

Szia Kata!
Természetesen! :)
Írj e-mailt az elérhetőségeddel, a többit levélben! :)

Gabi
2010. október 21., csütörtök

Úgy látom alakul, de jó, de jó:)
Gabi

killervidra
2010. október 22., péntek

:)))
Igen, úgy tűnik össze fog jönni. :)
Nemsokára írok a részletekről!

killervidra
2010. október 22., péntek

További gasztroblog a régióból, Debrecenből: Puszedli blogja, a Delikát

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)