cím nélkül

2010. október 5, kedd | más | Szerző: Herczeg Gabriella

Az elmúlt napok mozgalmasra sikerültek, és gyanítom ez egy tendencia, ami már nemigen fog változni a (közel)jövőben.Mindenesetre nagy döntések születtek, és ez jó. Aztán most jöhet a megvalósítás.

Szóval az elmúlt napokról. Kezdődött egy elhúzódó és kellemetlen betegeskedéssel. Ez nem volt jó, de elmúlt. Aztán jött Pécs. Régóta terveztük, hogy vissza kellene már menni oda, ahol minden elkezdődött, hivatásilag és házasságilag is, és az nem állapot, hogy családunk legifjabb tagja még nem látta életünk legfontosabb városát. (meg az egyéb okokból kedves Villányt) Hát lőn. Néhány nap alatt sikerült megállapítanunk, hogy a szerzett gyökerek legalább annyira erősek tudnak lenni, mint a velünk születettek, és hogy soha semelyik várost nem szerettük ennyire, és már nem is fogjuk, ez egészen bizonyos. Még a régi paneltengerünkben is elfogott minket a csöpögős nosztalgia, és az egyetem omladozó szocreál épületét látva is a sírás kerülgetett, hogy miért lakunk/dolgozunk mi máshol és nem itt. (az pedig jelen esetben már mellékesnek tűnt, hogy a szabolcsi mezőket megpillantva (amik igenis különböznek minden más alföldi tájtól) körülbelül ugyanez az érzés fogott el néhány éve, amikor hazaköltöztünk, és hogy ezen döntésünk eredményeképpen lett esélye családunk legifjabb tagjának a megszületésre) A szentimentális részt itt most abba is fejezném, mert folytatni azt tudnám, de kedvelem annyira az olvasóimat, hogy ne tegyem. Ha pedig már gasztroblog, akkor néhány szó, legalább a Tenkes csárdáról (beszt csárda evör), ahol a Tenkes gulyás még mindig tökéletes, akárcsak a kemencében sütött kenyér, a sült túrógombóc pálinkás barackízzel, vagy a hideg velőkrém, ugyancsak a friss kenyérre kenve, lilahagymával megfejelve (gondolom mostanra már világos az is, hogy életem legfinomabb kenyere bizony a Tenkesben készülő kemencében sült). Aztán az Enoteca Corso. Nem terveztük, de útba esett, éppen ebédidőben, és a napi menünek nem tudtunk ellenállni. Hogy lehet az, hogy 1290 Ft-ért teljesen tökéletes három fogást szolgálnak fel valahol, és miért nem sokkal közelebb a jelenlegi lakhelyünkhöz? A sütőtökös rizottó hibátlan volt, Férj lencsesalátája és a desszertnek választható sütemények szintén. Erős késztetést érzek, hogy egyszer majd nyugodtabb körülmények között is tesztelhessük az étlapot, akár az elejétől a végéig.

Ennyi a folyószöveg, és aztán a többi pontokban.

Miért van az, hogy egy gyermek jobban öregít (vagy csak bölcsebbé tesz?), mint akármennyi eltelt év? Hogy van az, hogy az a plusz egy(kettő-három) fő az nemcsak ki- és betölti a teret és az időt körülöttünk, hanem minden mást is át- és felülír, megváltozik az ízlésünk, mert az életmódot azt még meg is értem, de miért kaparom le a kocsi belső burkolatát attól a zenétől amit három éve még imádtam és miért nem eszem már pokolian csípős ételeket?

Miért veszem azt természetesnek, hogy Magyarország egyik legjobb éttermében ülök, és egy emeletes busz makettje landol a levesemben? (nem ilyen a hely, ez természetesen csak Csipi)

Miért van az, hogy a legnagyobb eufóriát a játékboltban érezzük egy miniatűr önfeledt boldogságát szemlélve, annak ellenére, hogy a kisded apró tankként gázol a játékok között miközben vidáman sivalkodik, és elvileg szégyellni kellene magunkat, mert inszufficiens szülők vagyunk, hisz nem bírjuk kordában tartani a gyermekünket. De nem tesszük.

Miért van az, hogy teljesen tökéletesnek látjuk a saját gyermekünk, pedig lassan már ki lehet jelenteni, hogy soha nem alszik, hogy legalább annyira válogatós mint az anyja, és annyira türelmetlen is, de bújós és aranyos, annyira aranyos, amilyen mértékű aranyosságnak a létezését eddig el sem bírtuk képzelni, de Csipi képes rá, és bújik, és beleharap az orrunkba, mert ő így ad puszit, és ez fáj ugyan, de mégis a legédesebb dolog, ami valaha történt velünk.

Hát röviden.

Meg volt még egy túra a Megyer-hegyi tengerszemnél, ahol nyolc éves koromban jártam utoljára, és Olzkának köszönhetően találtunk el ismét oda, megvolt Ponty Úr első önálló hegymászása, meg lett egy üveg muskotályba oltott aszúnk is, de a többit inkább csak képekben.

P1016862

P1016878

P1016875

P1016879

14 hozzászólás a bejegyzéshez: cím nélkül

Ízbolygó
2010. október 5., kedd

Tudod drága FlatClat, a gyerek tükröt tart, ennek ellenére (vagy éppen ezért) imádjuk őket!:-))
Ez egy nagy lájkos poszt!

Mamma
2010. október 5., kedd

Húú. Ez igazán flatcates volt :)
Kívánom Nektek, hogy a tervetek mielőbb meg is valósuljon !:) Olyan jó dolog megálmodni, beleélni magunkat, bátorságot meríteni, belevágni és megváltoztatni az életünket. :)))
Happycat??

Ági, aki főz
2010. október 5., kedd

:-))) Mosolygós napot kaptam tőled! Köszönöm.

Nagymama
2010. október 5., kedd

Minden szava kedves, amilyen egy anyáé csak lehet, a Pécsről írottak meg szívemet melengetik.

ChefViki
2010. október 5., kedd

Ezt öröm volt olvasni :-) Olyan igazán anyás írás… Ponty gyönyörű!
A tengerszemnél én is jártam 5 éve, van 1-2 kísértetiesen hasonló képem :-D

killervidra
2010. október 5., kedd

Ízbolygó, igaz, a tükör néha kísérteties hasonlóságot mutat. Az imádás pedig az élet rendje. :)

Mamma, tetszik az új név, lehet átkeresztelem a blogot. :) A megvalósulásról meg majd beszámolok. :)

Ági, ennek őszintén örülök! :)

Nagymama, mi mást írhattam volna Pécsről? Imádom, imádjuk, és gondolom ezt Te igazán megérted. :)

Viki, köszönöm, Ponty nevében is. :)
A tengerszemnél szinte mindenkinek ilyen képei készülnek. Én sem láttam még az enyémektől különbözőt. :)
Hülye korlát… :)))

Sajtkukac
2010. október 5., kedd

:-) ezek szerint tényleg téged látott a barátnőm Pécsett (aki a Kolompos táborban a csalánkiütéseiről panaszkodott…) hiába no, kicsi a világ :)

killervidra
2010. október 5., kedd

Tényleg kicsi. :)
Nem kizárt, akkor szombaton a dzsámi előtt császkáltunk a szőlő és bor(?) ünnepen. :)

Felhőlány
2010. október 5., kedd

Úgy látom, ez az év Nálatok is a “döntések” éve… :)) Pécs egyszerűen fantasztikus, megértem az imádatotokat!
Szurkolok Nektek! :)

killervidra
2010. október 6., szerda

Igen, és nagyon hasonló döntést hoztunk, mint Te. Csak mi az emeletes buszokat választottuk. :)
Pécs az pedig a távlati terv. Azért ez az egész nem lesz elkapkodva, de a döntés legalább már megszületett. :)

Sajtkukac
2010. október 6., szerda

bizony, ott buktatok le :-)
Kitartást a döntés megvalósításához, és szívből remélem, hogy receptek és Csipi-fotókból azért nem fogunk hiányt szenvedni :-)

killervidra
2010. október 6., szerda

Köszönjük! :)
Nem, dehogy, főzni fogok és Pontyot fotózni is, mindkettő kiváló elfoglaltság a változással járó izgalmak levezetésére. :)

Felhőlány
2010. október 6., szerda

Hát ez fantasztikus! :)))
Nagyon szurkolok Nektek! :)

killervidra
2010. október 6., szerda

Felhőlány, köszi! :)))
Mi is Neked! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)