Új szemeszter indul a Makifood Főzőiskolán!

2010. szeptember 14, kedd | más | Szerző: Herczeg Gabriella

Maki-Rahel-Tamas01

Nemrég kaptam egy meghívást a Makifood sajtóuzsonnájára, amire sajnos nem tudtam elmenni az ismert okok miatt (Ponty+ 300 km). Szerencsére e-mailben megkaptam a teljes sajtóanyagot és még néhány fotót is az uzsonnára készült desszertekről. A “reklám” egyébként továbbra is ingyenes, akárcsak Reninél, és oka pusztán a szimpátia, mivel Chef Maki hitvallása nagyon közel áll hozzám. Friss, szezonális és minőségi alapanyagok felhasználásával nem kell unalmasnak lennie annak, ami egészséges, és mindez megvalósítható egy hétköznapi konyhában is, akár napi szinten, Chef Maki főzőiskolájában pedig meg is tanítanak rá, hogyan. Maki mellett Bereznay Tamás a magyaros ételek, Raj Ráchel pedig a zsidó konyha rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket és az idei szemeszterben egy ajándéknak is beillő, praktikus bérlettel is előálltak, de minderről bővebben az itt következő sajtóanyagban olvashattok.


Budapest gasztronómiai színfoltja a Makifood Főzőiskola hatodik szemeszterét indítja el szeptember 16.-án. Ennek jegyében egy új bérletes konstrukcióval és változatos egyéni órákkal örvendezteti meg leendő chef tanoncait.

Otthonunk konyhai környezetét híven tükröző főzőiskola tanfolyamain olyan menük elkészítése szerepel és olyan ételek főzését oktatják, amelyek könnyen elkészíthetőek, ugyanakkor villogni is lehet vele családi és baráti körben. Az alapanyagok között nem találunk mirelit árut, valamint olyan élelmiszereket, amelyek mesterséges ízfokozókat és tartósítószereket tartalmaznak. Csak szezonális zöldségek, gyümölcsök, húsok, halak, különleges, de itthon is kapható fűszerek szerepelnek, mindez megspékelve egy jó adag kreativitással és rafinériával.

Az iskola őszi újdonsága, hogy Chef Maki, Bereznay Tamás és Raj Ráchel összeállt és egy három alkalmas bérlettel szeretnék meglepni a gasztronómia iránt érdeklődő ínyenceket.

Maki célja, hogy a magyar konyhákba is becsempéssze étkezéssel kapcsolatos hitvallását és rávilágítson arra, mekkora fontossággal bír és mennyi mindent meghatároz a kiegyensúlyozott és igényes táplálkozási szokások kialakítása mindennapjainkban. Specialitása nem csak a japán és ázsiai konyhák ízvilága, hiszen szívesen dolgozik a tengerekből származó alapanyagokkal is. Emellett más speciális órákat is oktat mint az egészséges édességek, makrobiotikus konyha és a modern vegetáriánus ételek.

Tamás a magyar konyhaművészet szerelmese. Elmondása szerint a magyar konyha páratlan a maga nemében, fantasztikusan gazdag és sokszínű, másrészt lenyűgözi még az ínyenc külföldieket is. Észrevette, hogy bizonyos ételeink páratlanok a maguk nemében, így nem egy fogadás után kellett egy-egy hagyományos magyar étel receptjét leírnia a vendégeknek. Tamás szívvel-lélekkel főz és büszke hazánk gasztronómiai értékeire, így nem véletlen, hogy a köztársasági elnök vendégeinek is az ő konyhájában főznek. Két sikeres szakácskönyv szerzője. Kurzusain a modern magyar konyhát mutatja be, ahogyan még nem ismerjük, és izgalmas receptjeiből főz majd együtt a tanulni vágyókkal.

Ráchel elfoglalt üzletasszony, gyermeket nevel és imád főzni. Fontosnak tartja, hogy rohanó világunkban is megálljunk egy percre és leüljünk a családunkkal együtt az asztalhoz egy finom ebédre vagy vacsorára. Óráin a zsidó konyha hagyományait és titkait árulja majd el szülei, nagyszülei gőzölgő konyhájából, sok generáción keresztül öröklődő családi receptekből építkezve.

A Makifood tanfolyamok kis létszámban, közvetlen, barátias hangulatban zajlanak.  Az órák rövid elméleti bevezetővel kezdődnek az elkészítendő ételekről, a hozzávalókról, a legmegfelelőbb alapanyagokról és ezek beszerzési módjáról, hogy ne csupán egy adott receptsor megfőzéséből álljon az óra. A kurzus során elkészített ételek híven tükrözik Chef Maki főzési stílusát és ‘ételfilozófiáját’: egyszerű, könnyen elkészíthető, ugyanakkor igényes és egészséges ételek, amelyek egy picivel többet adnak az eddig megszokott, átlagos recepteknél.

További információ a főzőiskoláról és az őszi tanfolyamok időpontjairól weboldalunkon elérhető: www.makifood.com

Yuzu madártej

Yuzu madartej

Flódni

Rahel flodnija

Cékla csokoládé torta

Cekla csokolade torta

A képek a Makifood sajtóanyagából származnak.

8 hozzászólás a bejegyzéshez: Új szemeszter indul a Makifood Főzőiskolán!

Makifood
2010. szeptember 14., kedd

Köszönjük Gabi! Facebook oldalunkon (http://www.facebook.com/makifood) és Twitter oldalunkon (http://twitter.com/makifood) megköszönjük neked, hogy írtál rólunk!

Szép napot kíván,

a Makifood csapata

killervidra
2010. szeptember 14., kedd

Nagyon szívesen! :)

peel
2010. szeptember 14., kedd

Kár, hogy a recepteket nem mellékelték hozzá : ) Ez a céklás torta… Nem akarod esetleg megsütni magadnak utószülinapi ajéndékként??? : )))) Ha már Ponty úr nem ehetett a másikból? ; )

killervidra
2010. szeptember 15., szerda

Peel, egy kicsit gondolatolvasó vagy, a hétvégén kaptam céklát és pont céklás tortát akartam belőle sütni. :)
Kicsit sűrű hetem lesz, nem tudom, mi jön majd össze és hogyan, de addig is van már fent két céklás süti:
Egy céklás-csokis muffin és egy céklás-almás.
Nekem a céklás-almás a kedvencem! :) (és mindkettőt meg lehet sütni gyümölcskenyér formában is. Úgy egy kicsit persze tovább tarat a sütés, de ha esetleg idegesíteni a muffin mint alakzat… (a Férjemet állítólag kiborítja a formája :) )

peel
2010. szeptember 16., csütörtök

Naná, hogy az vagyok : ) Mit gondolsz miért te vagy a kezdőlapom? Ezúttal ki tudom várni a tortarecit, mert megint a kórházban dekkolok a nagy projektem keretében, és egyelőre gondolnom sem szabad még muffinsütésre sem…

killervidra
2010. szeptember 16., csütörtök

Na akkor remélem minden rendben lesz és vigyázz magadra nagyon! :)
Azért igyekszem elkészíteni a tortát hamarosan. :)

peel
2010. szeptember 17., péntek

Szerencsére már itthon : ) Látom ez a torta még nincs ; ), dehát aki ilyen bevállalós mindenben…, sebaj, türelmes vagyok : )

killervidra
2010. szeptember 18., szombat

:)))
Hát sajnos nem vagyok ilyen gyors. :)
Most más sütikkel vagyok egyelőre elfoglalva, de azért igyekszem! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)