Mozzarella zöldfűszeres olívaolajban

2010. augusztus 20, péntek | felvágott helyett | Szerző: Herczeg Gabriella

P1015977


A látszat ellenére nem csak édességeket készítettem az elmúlt napokban, és egyáltalán nem igaz, hogy csak lángoson és lacipecsenyés rablónyárson meg grillcsirkén éltem, mert igenis apu főzött húslevest, anyu meg csinált rántott húst is egyszer. Amikor nem épp a strandon voltunk. És nem is igaz, hogy szerintem a tejfölös sajtos lángos teljes értékű táplálék, én sosem mondtam ilyet, legalábbis hangosan biztosan nem.

De azért ez még nem egy olyan igazi komoly recept, csak amolyan javaslat a legtöbb helyen kapható, véletlenül sem bivaly mozzarella kissé aromásabbá tételére. Mini mozzarellából csináltam, mert csipi azt szereti kizárólag a pontosan szájába illeszkedő alakja miatt, de lehet felkockázott (vagy épp egészben hagyott) nagyobb golyóból is készíteni. Én egy kicsit több extra szűz olívaolajat használtam hozzá, és azt tunkoltuk fel a kenyérrel, meg volt mellé fekete olajbogyó és friss koktélparadicsom a kertből. Hát ugye nem kell mindig egy vacsorát túlbonyolítani.

  • 2 doboz mini mozzarella (250 gr)
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ág friss oregánó
  • 1 maréknyi friss bazsalikomlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fekete olajbogyó és paradicsom a tálaláshoz

A bazsalikom és oregánó levélkéit nagyon finomra aprítom, leöntöm az olajjal, hozzáadom a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát. Ezt összeforgatom az alaposan lecsöpögtetett sajttal, majd hűtőbe teszem jó 4-5 órára.

Paradicsommal és olajbogyóval tálalom.

Címkék: , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)