Mit is írhatnék most róla, a végére mindig elfogy a lendület. Azt hogy finom volt, de tényleg. Ráadásul alaposan be lehet belőle tárazni a hűtőbe, és rájárni ha kitör az éhség.A tésztasaláta nagy kedvenc nálunk, a blogon is szerepel már több változat, az egyik mozzarellával, paradicsommal, a másik zöldbabbal, kecskesajttal, ez most egy harmadik, és nem ígérem hogy nem lesz belőle több.
Elfogyott a beszélőkém, recept.
Ha nagyobb szemű fehérbabot használunk, azt legalább 12 órával a főzés előtt áztassuk be, különben sosem végzünk. Az apróbb szeműt elég beáztatni úgy 3-4 órára is.
A bab áztatóvizét leöntjük, friss vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Félidőben sózzuk. Ha megpuhult, leszűrjük, és még forrón ráborítjuk egy gerezd megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymára. Meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk.
Hozzákeverjük a félbevágott paradicsomokat, az ecetet, a kifőtt és hideg vízzel átöblített (így lehűtött), alaposan lecsepegtetett tésztát, finomra aprított petrezselyemzöldet és az oregánó lecsipkedett, finomra aprított levélkéit is.
Végül rámorzsoljuk a fetát, és utánaízesítjük, ha szükséges. Mivel a feta sós, ezért én nem tettem több sót, nekünk így volt jó.
Ennyi.
Hidegen a legfinomabb.
Istenien hangzik! Mindjárt megcsinálom (van a fagyóban előfőzött babom). Imádom nyáron a hideg ételeket (ma is főzés nélküli gyümölcslevest ettünk) meg a tésztát.
Szóval most pont erre vágytam, pedig 6 és fél hónapos terheseknél ezt nehéz eltalálni…
Köszönöm!!!
Jenis, ennek örülök! Ennél nem is kell nagyobb dicséret! :)))
A hideg ételek ilyenkor nálam is mennek, szóval remélem lesz még egy-két dolog, ami kedvedre való! :)
Gyönyörűséges
Köszi! :)
Az előbb ettük meg! Isteni volt-köszi!!!!
Szívesen! :)
Örülök hogy ízlett! :)))
2010. június 10., csütörtök