Czifray, Vom Fass, új külső, egyebek

2010. május 31, hétfő | más | Szerző: Herczeg Gabriella

Erdőbénye 130

Ez most egy nagyon hosszú bejegyzés lesz, recept nélkül. Aki végig szokott olvasni mindent, amit irkálok, az erre készüljön fel lelkiekben. Azért a véges tűrőképességű embertársaimra is tekintettel vagyok, a fejezeteket szétbontottam, akit csak a Czifray érdekel, az alul keresse.

Na akkor hol is kezdjem?

Blog

Időrendben az jönne, hogy a blognak új külseje (és ami nekem még fontosabb új, működőképesebb belseje) lett. Az új sablon nem is igényel magyarázatot, nem is azért emlékezem meg erről, hanem van egy-két novum az én világhálós újdonságoktól idegenkedő életemben is, ami a bloggal kapcsolatos. Először is  Facebook. Na, van már flatcat oldal a Facebookon. És ennyi. Használni még azt is alig tudom, mert a Facebookon vagy más közösségi oldalon én nem vagyok ám regisztrálva (és nem is igen leszek, itt nem részletezendő, de szilárd elvekkel kapcsolatos okokból kifolyólag), nem is nagyon ismerem ezeket, de a blog az más dolog, hát annak lett ilyen elérhetősége is.

Aztán van már nyomtatható verzió a receptekből, a bevezető szöveg és a kép nélkül. Az új receptek már így íródnak, a régebbiekre sajnos ez még nem áll, de ha lesz egy kis időm, akkor igyekszem azokat is ilyen formába hozni.

Hétvége Pesten, azaz a Krokodil Dundee család a nagyvárosban

Hát akkor ezt a részt azzal kezdem, hogy bizony mi tősgyökeres falusiak lettünk észrevétlenül, még az óbudai születésű Férj is. A miniatűrről nem is beszélve. Három napig nem tudtunk aludni, fuldokoltunk a szmogtól, nem találtuk a helyünket. Minimanó minden alkalommal kiakadt és keserves sírásba kezdett, amikor visszatértünk a szállásunkra, és rájött, hogy már megint nem haza megyünk. Még enni sem akart sokáig. Persze ha jobban belegondolok, aszfaltozott utat még ritkán látott, az össz zaj a környéken többnyire kimerül a kotkodácsolásban és a kutyák ugatásában, a kis tüdeje meg erdei levegőhöz van szokva, még a nyíregyházi por is megviseli. Leginkább a kertben érzi jól magát, növények és állatok között, lehetőleg ruha és cipő nélkül. Hát mégis mire számítottunk, amikor áttoltuk babakocsival az Árpád hídon? Egész hétvégén csak akkor nyugodott meg egy kicsit, amikor végre kimentünk anyósomékhoz Budakalászra, ott belevetette magát az árokba a derékig (neki derékig) érő fűbe, hajkurászta a kutyát egy darabon és bekebelezett egy nagy adag vadast. Szóval nem egy városi gyerek, de hát miért is lenne az.

Férj tanfolyamáról egyébként érdemes lenn egy külön bejegyzést írni, mert az OEP betegekhez való viszonya pl nem szerepel a Fókuszban, úgy tűnik az nem olyan érdekes vagy népszerű, mint a gonoszkegyetlenorvosos történetek. De azért egy pár szó, mert nem bírom megállni.

Tudta e Ön, hogy az OEP szerint a koleszterinszint csökkentő gyógyszerek felírása pénzkidobás (ergo büntetendő, vagyis az orvosokat büntetik érte, pl Férjet), mert 10 betegből 8 úgysem szedi 1 év múlva, a 2-ből 1 az nem biztos hogy szedi (kemény kutatásokon alapuló megállapítás: az OEP statisztikusai úgy gondolják), szóval 10 emberből csak 1 szedi, az meg elhanyagolható szám, vagyis nulla. (tényleg ezt mondták) Tehát nem kell velük számolni, nem kell nekik írni. Mivel 1,6 millió emberről van szó, annak a 22%-a ( a 2 a tíz emberből, mert én valahogy mégsem hiszem el, hogy a kettőből egy az biztosan hazudik, ilyen kis naiv vagyok) az 320 ezer ember, na ők azok, akik elhanyagolhatóak. Aztán még felállt egy kardiológus adjunktus asszony is, és megkérdezte, hogy az akkor hogy van, hogy szívinfarktus után akár ha két hónapig szedik csak a koleszterinszint csökkentő gyógyszereket, már az is 33%-kal csökkenti a halálozást, mire a nagyon okos OEP munkatárs közölte, hogy olyan kevés embernek van szívinfarktusa a teljes lakosság számához képest, hogy ők marginálisak. Azaz elhanyagolhatóak szintén. És még mennyi ilyen baromságot mondtak, hasonlóan komoly bizonyításokkal alátámasztva (ti szerintük ez így van, és ezért ez tény)! Tulajdonképpen a konzekvencia az az volt az OEP előadói részéről, hogy minden és mindenki elhanyagolható, ha pénzbe kerül, a betegek többsége pedig úgyis öntörvényű idióta, aki nem szedi rendesen a gyógyszereit, azok meg így biztosan nem használnak, ezért aztán kár rájuk költeni a pénzt.

Persze volt szakmai rész is, ahol meg a meghívott orvosprofesszorok elmondták, hogy igenis a korszerű gyógyszer a jó. Nem tudom, ők hogyan kerültek oda, talán ők is büntiből. Kicsit tudathasadásos élmény volt így az egész, de azért azt jó volt megtudni, hogy az orvosok jelentős részének továbbra is fontosabb a szakma és a betegek, mint az OEP.

De vissza a békésebb gasztronómiai vonalhoz. Néhány szó a szerzeményekről, mert megígértem.

Az első és legnagyobb élmény a Vom Fass. Ecetek, olajok és likőrök hatalmas választékban, és nekem nem sikerült olyat kóstolnom, amiben bármi hibát találtam volna. Pedig elég sokat kóstolgattam… Lehet hogy ez csak nekem ilyen nagy újdonság, de erősen vidékiként én ahhoz vagyok szokva, hogy horribilis árakon akarják rám sózni a gagyit, és ha néha sikerül kemény munkával jobb minőségű alapanyagokat felkutatnom, az garantáltan nagyon drága lesz. Csak most látom, hogy mennyire! A Vom Fassban az árak nagyon a földön járnak, és ezért valóban minőségi árut vihetünk haza. Nekem sikerült most beszereznem egy málna és egy meggybalzsamot, egy spanyol és egy modenai balzsamecetet, szarvasgombás olívaolajat, meg némi földimogyoró olajat is, mert az otthoni készletek éppen elapadni látszottak. De már kinéztem a legközelebbi látogatás alkalmával beszerzendők listáját is, mert a mangóbalzsam az nagyon megfogott, de a pisztáciaolajjal is mély szerelembe estem, az egyetlen visszatartó erő az az, hogy az itthoni üveg még félig van (de nem annyira finom, mint az ottani!), szóval azt még gyorsan ellocsolgatom, mielőtt újabb készleteket halmozok fel belőle.

A szombat délután zömmel a zsákmány miatti eufóriában telt, a Culinaris ezúttal meg sem igen hatott, bár itt most végre sikerült szereznem keserű mandula kivonatot, mert a mesterséges mandula aromáktól idegenkedem. Persze találtam volna én több érdekes dolgot is, ha a kicsi, elgyötört mókuskánk miatt nem zártuk volna nagyon rövidre a vásárolgatást. Szegény Ponty szombat délutánra már olyan állapotba került (részben azért, mert a délutáni alvást pénteken és szombaton is kihagyta), hogy legszívesebben csomagoltunk volna és azonnal hazamegyünk. Aztán este főztem egy spagettit, az apja megtanította hogyan kell felszívni szálanként a tésztát, és gyerek így egy felnőtt adagnyi tésztát megevett, majd szemmel láthatóan jobb kedvre derült. No comment.

De volt még a hétvégén nyereményátvétel is, a Pécsi borozó borait sikeresen begyűjtöttem, amit a medvehagymás receptversenyért kaptam, és hát nagyon köszönöm, nagyon szép, igényes válogatás, sok örömünk lesz benne. Már amit megtartottam magamnak, mert a fele természetesen az egyik legkedvesebb olvasómat, peelt illette, akitől a medvehagymát kaptam, hiszen anélkül nem sokra mentem volna, és akivel most végre személyesen találkoznunk is sikerült.

Aztán kezd kicsit még tőlem is szokatlanul terjengőssé válni az úti beszámolónk, szóval ezt abbahagyom és áttérek lassan a Czifrayra.

Czifray

Vasárnap negyed kettőre kellett megérkezni a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolába. A tokányt a vadsóskával savanyított juh tokányhoz már előző nap előfőztem, mert a helyszínen csak másfél óra állt a rendelkezésünkre, így az a 4-5 óra, amíg a juh (és most részben birka) húsa megpuhul, az nem fért volna bele. Hogy a hús beszerzése során 1 illetve 2 nappal a főzés előtt milyen élményekkel gazdagodtam, illetve hogy milyen érzés egy legénylakás konyháján tokányt főzni, azt nem részletezem. Legyen annyi elég, hogy kalandos.

Az összes hozzávaló, eszközök, formák szépen összekészítve nálam egy fonott kosárban, amit magam sem tudom, hogy miért választottam a szállításhoz, mindenesetre virágos kis köténykémet is hozzáadva az összképhez, úgy néztem ki, mint aki most szökött meg a Jancsi és Juliska színpadi változatából. Pedig vannak kevésbé konyhatüncis cuccaim is, de mindegy, ez most így alakult. Mentségemre szolgáljon, hogy nagyon izgultam végig, igazából onnantól számítva, hogy megtudtam az eredményt. Mert ugye nekem ez az első ilyen rendezvényem. A fiúk azok már rutinosak, elég sok főzőverseny van a hátuk mögött, de én valahogy kimaradtam eddig ebből a szép családi hagyományból.

Az izgulás az egyébként végig kitartott, tisztára mint vizsgák előtt az egyetemen, pedig semmi okom nem lett volna rá, mert nagyon kedves és segítőkész volt mindenki, Mautner Zsófi pedig hangsúlyozta, hogy ez itt már nem egy verseny, a jelenlévők mind nyertesek. És mégis. Megint csak szolgáljon a mentségemre az, hogy hiába csak amatőrök voltunk, és hiába semmi tét nem volt, az izgulással azért nem voltam egyedül.

Kis csúszás után tartottak nekünk egy rövid eligazítást, majd kezdődött a főzés. Én Angélával és Krisztivel kerültem egy konyhába, így kicsit ismerősebb közeg volt bloggerekkel együtt főzni. Nem mellékesen pedig megkóstolhattam Angéla Távol-Kelet tejberizsét és Kriszti tejberizs gombócát is, amikről el kell mondjam, hogy nagyon finomak, Angéla tejberizs kompozíciójának a tetején a narancssó pedig egyenesen zseniális!

Aztán a konyha. Hát hihetetlen élmény profi konyhán főzni! Most lehet, hogy furán hangzik, de ez hagyta bennem a legmélyebb nyomokat. Amióta csak főzök, erre vágyom. Mindenre van hely, minden jól működik, van fény, nem kell zsebkendőnyi területeken ügyetlenkednem.Nem egy rossz dolog.

A főzés viszonylag simán ment, egészen addig a pontig, amíg szembesülnöm nem kellett vele, hogy nem otthon vagyok, vagyis hiába rikkantom el magam, hogy kész az ebéd, lehet enni. Merthogy az előre egyeztetett sorrend szerint haladtunk a tálalással, és én bő félórával hamarabb készültem el, mint azt terveztem. Egyébként még ez sem lett volna baj, ha ettől nem esem pánikba, és nem felejtem a tokányt a tűzhelyen…(volt valami homályos gondolatmenet mögötte, hogy jaj csak ki ne hűljön, de ez a rész már kissé ködös, túl nagy volt a pánik, és egyáltalán nem magyarázza, hogy miért csavartam fel alatta hőfokot. De legalább a puliszkát kivettem a sütőből…) Hát ezen már utólag keseregni kár, de a hús így egy picit túlfőtt (de tényleg csak egy picit), meg nem nagyon maradt alatta szaft, amit szintén elfelejtettem korrigálni az erre a célra hozott alaplével, de ha úgy vesszük, ez sokkal kevésbé volt kínos, mint mikor nyolc évesen a balettvizsgán a nagy izgulásban a műsor közepén kitáncoltam a színpadról. Pedig azóta nem sokat javultam ezen a téren, szóval lehetett volna rosszabb is.

A zsűri. Igazából nagyon kedvesek voltak, és ízlett is nekik minden. A puliszkát hibátlannak nyilvánították, a tokányon meg persze észlelték, hogy picit túl lett készítve, de megbocsátották a vadsóska miatt. Egyébként a vadsóska egyértelműen elsöprő sikert aratott, már nyers állapotában is rájárt aki csak tehette.

Most a végére már egy kicsit kifulladt a lendületem, pedig volt még egy záróbeszéd is, ahol méltatták mindannyiunk munkáját, és komoly dicséretek hangzottak el, ami a magyar gasztronómia elitjétől hatalmas elismerés, legalábbis számomra biztosan az.

Nekem ez egy hihetetlen élmény volt, igazából nem gondoltam volna, hogy a hivatásomon kívül bármiben majd egyszer komolyabb eredményt érhetek el, márpedig nekem ez annak számít, nagyon is. Szóval nagyon hálás vagyok a zsűrinek, hogy mehettem, hogy főzhettem, és hogy egy ekkora élménnyel lehettem gazdagabb.

Aztán akit érdekel, az itt megnézheti az amatőr versenyről Kriszti férje által készített videót is.

(ha pedig az is érdekelne valakit, én a vállig érő fülbevalós, rózsaszín pólós lány vagyok a virágmintás köténykében és a nagy tál vadsóskával)

Kapcsolódó bejegyzések:

Angéla beszámolója a Czifrayról

Kriszti beszámolója a Czifrayról

Értékelés A bűvös szakácson az amatőr forduló résztvevőiről

29 hozzászólás a bejegyzéshez: Czifray, Vom Fass, új külső, egyebek

Mamma
2010. június 1., kedd

Elolvastam végig, nagyon tetszett, de a gondolataimat e késői órára nézve majd holnap folytatom:)

lúdanyó
2010. június 1., kedd

Nagy élvezettel olvastam a beszámolódat. Nagyon örülök annak, hogy eljutottál ide :)

Felhőlány
2010. június 1., kedd

Kíváncsisággal és nagy élvezettel olvastam a részletes beszámolódat! Kemény nap lehetett, és gratulálok még egyszer ahhoz, hogy eljutottál odáig! Megérdemelted!
(én tegnap már láttam a vidót, és a vadsóskát terelgető lányból rájöttem a részletekre is…:) Aranyos voltál, ahogy ültél a pult közepén, a többiek pedig körülötted mint a kiscsirkék…:))
A lényeg a tapasztalatszerzés, az új élmények, amik úgy látom nagyon pozítívra sikeredtek! Nagy gratula mégegyszer! :))) Csak így tovább!! :))

ChefViki
2010. június 1., kedd

Én is végigolvastam, gratulálok :-) Izzasztó nap volt, személy szerint én biztos nem tudtam volna végigcsinálni! Valszeg a saját nevem sem jutott volna eszembe, nemhogy még főzzek is :-D
A tágas tér teljes hiánya nekem is fájó pont :-(

Moha
2010. június 1., kedd

Jó volt olvasni a részletes beszámolót! Örülök,hogy jól sikerült minden és jól is érezted magad! Ponty meg szerintem hamar kiheveri a nagyváros okozta sokkot:)

selectfood
2010. június 1., kedd

Gratulálok, élmény volt olvasni is! Tetszik az új blogkülső(d) is, egyszerű, minimalista, de nekem egy ici-picit színtelen. Fotóid viszont annál színesebbek, mindíg szépek!

Ági, aki főz
2010. június 1., kedd

Látod, én is elolvastam. Nagyon tetszik az új külső, az a vadsóskás étel pedig zseniális lehetett.

killervidra
2010. június 1., kedd

Mamma, örülök, és várom a gondolatfüzért! :)

Lúdanyó, köszönöm! Én is örülök, ezt én sem hittem volna még mondjuk egy évvel ezelőtt… :)

Felhőlány, köszi! :) Azért én kicsit bánom, hogy túlizgultam, bár valóban élmény volt így is. Azt is bánom így utólag, hogy nem jártam körbe végigkóstolni a többiek műveit, mint azt sokan tették. De hát annyira okos tud lenni az ember így utólag. :)

Viki, köszi! :) Fárasztó volt, az biztos. Az egész hétvége egy rohanás volt, de a vasárnap különösen. Reggel kicuccoltunk a szállásról, ki anyósomékhoz Budakalászra, onnan egy kávé és néhány falat után azonnal vissza a főzésre… És persze az egész legvégén még haza, az az alig 350 km kocsikázás. Tegnap úgy éreztem magam, mint akin átment egy úthenger.

Moha, köszi! :) Ponty még most kezd magához térni, tegnap egész nap csak ültünk és néztünk ki a fejünkből (hasonló állapotban voltunk a gyerkőccel). De tegnap már legalább volt étvágya, ma reggel pedig már focizott is! :)

Selectfood, köszi, örülök hogy tetszenek a fotóim! :) A minimalizmus az cél volt, a színtelenség az nem, de még nem vagyunk készen. Lesz benne egy pici szín is (mondjuk nem több, mint az előzőben), meg néhány apróságot még be kell állítani, de az öcsém készítette a sablont, ezt csak ő tudja majd megcsinálni. De ő nem kapkodja el a dolgokat. :)

Ági, köszi! :) Örülök hogy tetszik az új külső, bár kis csiszolás még hátravan.
A sóskás tokány pedig… na hát tényleg nagyon finom volt ( a zseniális szót pedig a zsűri is használta a sóska+tokánnyal kapcsolatban :))) ). Szerintem az itthon, az utolsó próbafőzésre készült lett a tökéletes ízre és állagra is, de Férjnek meg ez tetszett jobban, és pont a túlkészítettség, már-már olvadós puhaság miatt. :)

Sajtkukac
2010. június 1., kedd

Na ez jól esett így reggel az esőben, kávé mellé :-)
Oep sucks, ezt tudjuk, én is dolgoztam gyógyszerforgalmazó cégnél (egyszer régen) de még emlékszem az ostobaságukra. Sajnos ez sosem lesz jobb.

A főzés remek lehetett és örülök, hogy pont te voltál ott! Hősies volt a városiasodás is, én is ezt szoktam bent érezni, pedig mi csak 25 km-re lakunk. Mondjuk az enyémek rémesen élvezik a mozgólépcsőket, fél órákat képesek föl-le utazni vele (nem ciki, á dehogy…)

peel
2010. június 1., kedd

Már tegnap nem tudtam visszanézni hozzád, de már nagyon vártam a beszámolód. Gondoltam rád vasárnap és biztos voltam benne, hogy profi leszel az amatőrök között : ) Szívből gratulálok és örülök a sikerednek és remélem, hogy még sok-sok gasztrós (siker)élményben lesz még részed és általa nekem/olvasóidnak is. Még ha tisztában is vagyok vele, hogy a te életed az erdővel kerek, de így Ponty jó : )

SpeckoHU
2010. június 1., kedd

Gratulálok!
Mennyi idő alatt értél erre a szintre?
Honnan indultál?
Mit tervezel ezután? Nyilván nem érdemes egy ilyen szépen felépített dolgot a hanyatlásnak hagyni.

jókaja
2010. június 1., kedd

Gratulálok és örülök, hogy átvészelted ;-)
Nem tudom mit csináltam volna élesben, ha beválogatnak a borjúpofámmal.

olzka
2010. június 1., kedd

Ennyi élmény egy hétvégére ajándék… nekünk, hogy elovashattuk. Szívből örülök A Versenynek, jó hogy napvilágra kerülhetett a kreatívitásod.

jancsijuliskás hasonlatod 10 pontos :) a minden más is.

killervidra
2010. június 1., kedd

Niki, örülök hogy felvillanyoztalak! :)
Azért én még mindig reménykedem benne, hogy egyszer majd lesz pozitív változás az egészségügyben, de lehet, hogy én vagyok a naiv.
A mozgólépcső az nálunk is megvan, de most nem kerültünk egynek sem a közelébe Pesten. Hogy ciki… viszonyítás kérdése. Egészen addig annak éreztem, amíg nem kellett parkolókban rohangálnom körbe-körbe a gyerekkel, miközben ő visítva röhög a bevásárlókocsiban ülve. :)

Peel, köszönöm! :) Azért a profik hidegvére még várat magára nálam, de egész jól elboldogultam, legalábbis én rosszabbra számítottam magamtól. :)
A többit meg majd meglátjuk. :)

SpeckoHU, köszi! :)
Hú, mennyi kérdés. Hát 14 éves korom óta főzök, az 19 év, de mondjuk 18 éves korom óta konyítok is hozzá. Azóta viszont főzök mindenfélét, bulikon, családnak, nagyobb társaságok számára is. Persze ezek csak alakalmi megbízások voltak, a hétköznapokon többnyire gyors és trendi nemzetközi konyhát vittem, napi szinten rendes ételt (azaz komolyabb fogásokat, ami ugye általában -legalábbis nekem- olyan hús, ami nem hal vagy csirke :) ) egyenletes (magas :) ) minőségben csak azóta készítek, amióta itthon vagyok a kicsi miatt, azaz az igazi “kiképzés” az csak úgy 2 éve tart. De ez csak a gyakorlati része, az elméleti alapozás az folyamatosan megy 14 éves korom óta. :)
Nagyon kedves ami írtál, de nem tervezek semmi komolyabbat a főzéssel kapcsolatban, csak írom a blogot és főzni fogok továbbra is. :)

Jókaja, köszönöm, és szerintem megoldottad volna! ;)

Olzka, köszönöm, nagyon kedves vagy! :) Kicsit strapás volt az igaz, de a mindennapjaink nem annyira pörgősek, hogy ne hevernénk ki Ponttyal együtt hamarosan a sok megrázkódtatást! :)

Férj
2010. június 1., kedd

Minden viszontagsága ellenére ezt a hétvégét nemigen felejtjük el egyhamar (szmájlee). Az OEP részéről a legfelháborítóbbat nem is írtad (éheztettek, ebédre több napos felvágottas szendvics volt, termoszban állott kávé – mégiscsak gasztroblog)

killervidra
2010. június 1., kedd

Kedves Csipiapuka! Igazad van, nem felejtjük el, ennyit már régóta nem éheztünk. (összekacsintós szmájli)
De majd kárpótollak téged is! (őszintén és mintegy bocsánatkérően mosolygó szmájli)

SpeckoHU
2010. június 1., kedd

És ki nyert?
Csak én nem találtam az eredményeket?

A'la Carte
2010. június 1., kedd

No, akkor itt is… tényleg nagyon örülök, hogy együtt főzhettünk. És az a tokány…. isteni finom volt, azóta is emlegetjük Mikivel.

killervidra
2010. június 2., szerda

SpeckoHU, a kiválasztott amatőrök között már nem volt további verseny, a zsűri ezt hangsúlyozta is. Az nyert, aki ott volt és főzhetett a zsűrinek. :)

A’la Carte, én is örültem nagyon! :) Nagyon jó volt együtt főzni, örülök, hogy egy konyhába kerültünk! :)
Annak meg különösen örülök hogy ennyire ízlett a tokány! :)

Beatbull
2010. június 2., szerda

Nem lehetett egyszerű így a hétvége, hogy Ponty úrnak ennyi gondja volt. Örülök, hogy szépen sikerült szerepelned a Czifray fordulón ;) Gratulálok! Remélem, azért utólag visszatekintve már úgy látod, hogy tényleg nem kell izgulni.

Az OEP-ről csak annyi jutott eszembe, hogy vannak kis hazugságok, nagy hazugságok és statisztikák…

killervidra
2010. június 2., szerda

Beatbull, köszi! :)
Hát utólag visszatekintve tényleg nem kellett volna ennyire izgulni. De utólag már könnyű. :) Azért nagyon meg voltam szeppenve a helyszínen.
Amit a statisztikákról írtál, az nagyon igaz, csak egyelőre nem tudom eldönteni hogy sírjak rajta vagy nevessek. Mindenesetre mi nem változtatunk a gyógyszerfelírási szokásainkon emiatt a tanfolyam miatt, de nem lennék meglepve, ha akadnának olyan orvosok, akiknek ez elvenné a kedvét. Főleg hogy nem adtak enni. Ez orvosoknál főbenjáró bűn. :)

olzka
2010. június 8., kedd

Legszigorúbb kritikusod- Nagymamád mit szólt a versengéshez ?

killervidra
2010. június 8., kedd

Egyfelől büszke volt rám és örült neki, másfelől rendkívül gyakorlatias gondolkodású, két lábbal a földön álló asszony lévén azonnal megkérdezte, hogy hogy fogom ezt folytatni, ha visszamegyek dolgozni. :)

peel
2010. június 22., kedd
killervidra
2010. június 22., kedd

:))))
Hát dagad a mellem rendesen! :)
(egyébként hogy vagy? :) )

peel
2010. június 22., kedd

Nekem meg a hasam egy picit (de azt mondják, hogy ez normális) Egyébként remekül : ) Épp nézegettem, hogy az “újonnan” feltett receptjeidből mit válasszak : )

killervidra
2010. június 22., kedd

Gyors felépülést! :) Örülök hogy minden rendben ment! :)

Alexa Christi
2010. június 29., kedd

Ahogyan mestéltem róla a Czifray főzésen, illetve a későbbi levelezésekben, én is elindultam a nyilvánosság útján több mint féléves háttérmunka után. Én könyvben utazok, de teljesen felvillanyoztatok blog téren, és el is kápráztattatok! Az én időben a kismamák a rozoga játszótereken traccsoltak (én mindkét gyermekem születésekor vállalatot vezettem így kötetlen munkaidőben, de dolgoztam)Ti pedig olyan nagyszerű dolgokat alkottok ez idő alatt, hogy maximális elismerésem, és ezzel még semmit sem mondtam. Izgalmas, elegáns és intelligens az oldalad és a legnagyobb örömmel csatlakozom a rendszeres olvasók közé. A képeid annyira kifinomultak, hogy übereli a “megélhetésiekét”. Örülök, hogy megismerhettelek a Czifray amatőr fordulón, és ez minden résztvevőre igaz. Bízom benne, hogy követjük egymást, én egy másik generáció tapasztalataiból építkezem. Bízom abban is, hogy van és lesz olyan értékes, mint amit Te is és még jó páran műveltek.

killervidra
2010. június 30., szerda

Christi, nagyon köszönöm az elismerő szavakat, nagyon kedves vagy! :)
És örömmel üdvözöllek a rendszeres olvasóim között! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)