Banánfagylalt

2010. április 11, vasárnap | babának, desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

P1012472

Eredetileg banánfagylalt babáknak. Aztán később a felnőttek is behódoltak a jeges finomságnak. Ez volt a tegnapi nap legnagyobb szenzációja, és ez azért durva, tekintetbe véve, hogy tegnap miket főztem még ezen kívül.

A grand finálé, a megdicsőülés viszont igazából csak ma következett! Mivel tegnap itt nem részletezendő okok miatt én este már nem bírtam többet enni a fagyiból, a maradék a mélyhűtőbe került. Aztán ma kivettem, kicsit felengedett, és tádááám! Láss csodát, krémes és lágy, mint a mesében!

Azt már nem is taglalom, hogy csipetke mennyit evett meg belőle (az én kisfiam, akit a fagylalttalan gyümölccsel órákig lehetne kergetni!), és milyen elkeseredett üvöltéssel díjazta azon szándékunkat, amikor terminálni akartuk a fagylalt fogyasztását.

  • 750 ml massza (a fagyasztás előtti mennyiség)
  • 4 érett banán
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg mascarpone
  • 20 dkg zsíros tej (ha van, házi)

A hozzávalókat turmixgéppel összedolgozzuk, majd fagylaltgépben kifagyasztjuk a masszát.

Ennyi.

Ezt kivételesen minőségromlás nélkül lehet sokáig mélyhűtőben is tárolni, miután elkészül. Már ha marad belőle…

Címkék: , , , , ,

6 hozzászólás a bejegyzéshez: Banánfagylalt

Laczó B.
2010. április 11., vasárnap

Szia!
Mi az a massza?

killervidra
2010. április 11., vasárnap

Szia!
Ha mindent beleteszel a turmixgépbe, végül ekkora térfogatú lesz a folyékony cucc fagyasztás előtt. Én ezt azért szoktam kiírni, mert nekem egy DeLonghi fagyigépem van, amibe ennyi a max fagyi alap, ami belefér.
Köszi a visszajelzést, egyértelműsítettem!

pok heni
2010. április 12., hétfő

szia, meg lehet ezen remeket valósítani fagyigép nélkül is? szted? :-) naon jól néz ki!!!
köszi a választ
m.m.

Pocak Panna
2010. április 12., hétfő

Nagyszerű ötlet!!! Én is majd elkészítem az unokaöcsémnek!

killervidra
2010. április 12., hétfő

Szia Heni! Amikor nem volt fagyigépünk, akkor úgy készült a fagyi, hogy tálba téve ment a mélyhűtőbe, és félóránként (vagy amikor már kellően jégkristályos volt, mennyiségtől függ) átkevertem habverővel. Így kevesebb levegőt lehet a fagyiba keverni, nem lesz olyan krémes, mint fagyigéppel . Meg kicsit macerás is, ezért nem is túl sűrűn csináltam. :)
A másik megoldás, ha inkább parfénak készíted. Akkor a banánt villával törd pépesre a mézzel, és ehhez forgass hozzá kíméletesen a tej+ mascarpone helyett 3 dl tejszínt kemény habbá verve. Ezt csak simán tálba kell önteni és kifagyasztani. (több kis tálkába/műanyag pohárba célszerű fagyasztani, akkor nem kell adagolni, mert az nem túl könnyű, amikor még fagyos. Fogyasztás előtt 15-20 perccel ki kell venni, akkor kellően felenged. Én a fagyigép előtt általában parfékat gyártottam. :) )

killervidra
2010. április 12., hétfő

Pocak Panna, örülök hogy tetszik! :)
Az én kisfiam imádta, szerintem az unokaöcséd is értékelni fogja! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)