Sonkába tekert újhagyma, tejszínes tormával csőben sütve

2010. március 23, kedd | előétel | Szerző: Herczeg Gabriella

P1011952

Ismét egy recept a márciusi Cucina no problembol, ami ezúttal erőteljes magyarításon esett át. A póré ugyanis le lett cserélve újhagymára, a parmezán érett juhsajtra, a kömény helyett pedig reszelt torma került a tejszínes mártásba, és így rögvest egy húsvéti hangulatú étel kerekedett belőle. Viszont a nagy ötlet, miszerint prosciutto cottoba (nem vagyok szigorú, lehet helyette mezei főtt combsonkát is használni), és nem valamilyen szárított sonkába csavarják a zöldséget, az a magazinból származik, és szerintem nagyszerű!

  • Adagonként 1 adag főételhez/2 adag előételhez
  • 1 csokor (3-4 szál) újhagyma
  • 2 szelt prosciutto cotto (~ 4 dkg)
  • 4 ek (0,6 dl) tejszín
  • 1,5 dkg érett, kemény juhsajt finomra reszelve
  • 1 cm tormagyökér finomra reszelve (~ 1/2 ek)
  • vaj a sütőtálhoz

Az újhagymát megtisztítom, a végeit levágom úgy, hogy a zsenge zöld része még rajta maradjon. Minden hagymát betekerek egy-egy fél szelet sonkába, majd kivajazott sütőtálba teszem.

A finomra reszelt sajtot elkeverem a tormával, tejszínnel, és sóval, majd a hagymákra öntöm.

Előmelegített sütőben 240°C fokon (gázsütő!) 15 percig sütöm.

Friss fehér kenyérrel az igazi.

Címkék: , , , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Sonkába tekert újhagyma, tejszínes tormával csőben sütve

ottis
2010. március 24., szerda

Ezt a receptet elvittem, nagyon finom lehet :-)

killervidra
2010. március 24., szerda

Ottis, tényleg az volt! Remélem nektek is ízleni fog! :)

nokedli
2010. március 25., csütörtök

ílyesmiket én is gyakram szoktam, mert gyorsan megvan és valahogy mégis olyan küönleges!

killervidra
2010. március 29., hétfő

Nokedli, ezzel teljesen egyetértünk! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)