Kukoricakrémleves

2010. március 23, kedd | babának, leves | Szerző: Herczeg Gabriella

P1011961

Minimanó már javulóban, már nem kell a priznic, hűtőfürdő és az injekciók, de nagyon bágyadt kis teremtés vált belőle az elmúlt napok során. Nem közlekedik fénysebességgel, nem tör-zúz a tárgyak alaposabb megismerésének érdekében, és a legfájdalmasabb része: nem kacag már hangosan egész álló nap. Csak fáradtan kucorog a kanapé sarkában, szopizza a kis ujját, és szomorú tekintettel bámulja a Bebe TV-t, mert most beteg, és ilyenkor TV-t nézni is szabad.

Az ennivaló is nehezen megy, szóval igyekszünk a kedvében járni nagyon. Ezért még a kukorica krémleves passzírozását is bevállaltam, ami nem egy nagy dolog, csak én utálom rettenetesen elmosogatni utána a szűrőt. De minimanó imádta, így természetesen megérte.

Ennek a krémlevesnek nincs sok különlegessége, csak az, hogy tejmentesen kellett készíteni ( a levesbetétként a felnőttek által beleszórt reszelt juhsajtot leszámítva), mivel Ponty emésztőrendszerét kicsit kikezdte az antibiotikum, és most rosszul reagál a tejjel készült ételekre. Viszont aki teheti, az ne hagyja el belőle a sajtot!

  • 4 adag
  • 1 kg kukorica (mirelit)
  • 25 dkg krumpli
  • 1 fél fej fehérhagyma (vagy más édeskés hagyma, ~ 6 dkg)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj (lehet helyettesíteni vajjal is)
  • sok kemény, érett juhsajt reszelve a tálaláshoz

A hagymát nagyjából feldaraboljuk tisztítás után, és az olívaolajon lassú tűzön addig sütjük, gyakran kavargatva, amíg aranyszínű nem lesz, azaz karamellizálódik. (de meg ne égjen!)

Az utolsó néhány másodpercre hozzádobom  a fokhagymát, majd egy-két kavarás után megy bele a kukorica és a felkockázott, meghámozott krumpli is.

Sózom, majd fedő alatt puhára főzöm a zöldségeket. Ha ez kész, botmixerrel pürésítem, majd szűrőn átpasszírozom.

Tálalásnál a forró leves bőven szórok a reszelt sajtból.

Megjegyzés: Lehet bele tenni szárított csilit is, ha nem babának készül, de ha bébiétel is lesz belőle, akkor tálalásnál lehet bele tenni egy kevés finomra aprított, friss csilit.

Címkék: , , , , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Kukoricakrémleves

angela
2010. március 24., szerda

Gyógyuljon meg Minimanó:)

killervidra
2010. március 24., szerda

Jó úton halad! :)

nokedli
2010. március 25., csütörtök

ha nem jártam nálad ár napot, mindig ámulok, hogy ezalatt te miket varászoltál! nem is tudom soha, mit is kommentáljak elöször!

killervidra
2010. március 29., hétfő

Nokedli, ennek őszintén örülök! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)