Sült kecskasajt, mangó, szarvasgombás olívaolaj, rukkola

2010. március 19, péntek | előétel, hús nélkül, saláta | Szerző: Herczeg Gabriella

P1011869

Ez az a saláta, ami a minap megfelelő kecskesajt hiányában mangós kacsamell carpaccio formájában végezte.

Na hát az sem volt kutya, de az eredeti receptet, amit Mammánál találtam, feltétlenül szerettem volna kipróbálni. Egy sikeres(ebb)  anyagbeszerzést követően ma neki is álltam, főleg mivel anyósom megérkezett egy rövid unokázós kirándulásra, és szerettem volna elkápráztatni.

Sikerült.

  • Adagonként
  • 1 guriga friss típusú kecskesajt (150 gr)
  • 1 ek méz
  • 1 ek olívaolaj
  • fekete bors
  • 1 mangó
  • szarvasgombás olívaolaj
  • 2-3 marék rukkola
  • extra szűz olívaolaj
  • balzsamecet

A mézet elkeverem egy kanálnyi olívaolajjal, megforgatom benne a kecskesajtot, tűzálló tálkába teszem, borsot őrölök rá, és 220°C fokon (gázsütőben) 20 percig sütöm.

A mangót meghámozom, vékonyan felszeletelem.

A rukkolát kevés olívaolajjal és balzsamecettel összeforgatom, tányérra rendezem.

A mangót elrendezem a rukkola mellett, és meglocsolom szarvasgombás olívaolajjal.

A megsült sajtot a tányérra teszem a saláta mellé, és tálalom.

 

 

 

Címkék: , , , , ,

6 hozzászólás a bejegyzéshez: Sült kecskasajt, mangó, szarvasgombás olívaolaj, rukkola

nokedli
2010. március 21., vasárnap

izgalmas kombináció! a kecskesajt sülve és pici mézzel nagyon bejött, a mangó sem ronthat rajta, söt!

killervidra
2010. március 21., vasárnap

Nokedli, örülök hogy tetszik! :)

Felhőlány
2010. március 22., hétfő

Ínycsiklandozó kombináció! Juhsajtot még nem sütöttem így, csak camembert sajtot, de úgy látom, ez kihagyhatatlan lesz! :))

killervidra
2010. március 22., hétfő

Felhőlány, tényleg kihagyhatatlan! :)
Egyébként Mamma receptjében lágy penészes kecskesajt szerepel, de azt én nem kaptam (és nem is tartanak már Nyíregyházán az általam ismert helyeken), így maradt a jól bevált friss kecskesajt. Ezt viszont gyakran sütöm így, és nagyon finom! :)

Mamma
2010. március 26., péntek

Lassan ideérek:)
Örülök, hogy így is sikerült elkészítened! Engem a mangó-szarvasgombás olaj duója hökkentett meg igazán. Rucolás pizzára én is szoktam szarvasg.olajat önteni, mézet is gyakran teszek sajtra, de így, ez a kombináció nagyon érdekesnek tűnt.
Felhőlány, mi mindig azt a héjas kecskesajtot vesszük sütés céljára, az markánsabb ízű, de friss sajttal is egyedi lehet. Méz pedig mindegyikhez nagyon illik!

killervidra
2010. március 29., hétfő

Kedves Mamma!
A mangó-szarvasgombás olívaolaj kombináció isteni! Köszönet érte! Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy együtt szerepeltek! :)
Sajnos héjas kecskesajtot már több mint egy éve nem láttam Nyíregyházán, ezért én általában friss sajtot szoktam sütni, és még abból sem mindig lehet találni jobbfélét. (de főleg azért, mert ha érkezik, akkor azt pillanatok alatt szétkapkodják. Szóval semmi baj nincs a szabolcsi emberek ízlésével! :))) )

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)