Kávés-mandulás tallérok

2010. március 15, hétfő | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

P1011810

Ha egy üzlet beindul…

Minden bizonnyal ez a legrövidebb idő alatt legtöbbször ismételt sütemény, ami a konyhámból kikerült. Illetve még csak nem is feltétlenül az én konyhámból, mert sütöttem már a nagyszülőknél is amikor arra jártunk látogatóban.

Ez az a bizonyos recept, aminek az eredetije Latsiától származik, és nálam a múlt héten kezdte pályafutását mogyorós tallérokként. Aztán néhány tőlem nem igazán meglepő változtatást követően a mogyoró lecserélődött mandulára, és került bele némi (igazából elég sok) kávé is. Mert fő a változatosság.

  • 2 tepsi
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 6 dkg vaj
  • 1 dl (= 7,5 dkg) nádcukor
  • 1 tojás
  • 1 adag darált kávé (7 gr) (ha kissé durvábbra darált szemcséjű, az a legjobb)
  • 1 tk őrölt fahéj

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd a tésztából kisebb diónyi gombócokat formázunk.

A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük, egymástól nem túl messze, majd villával lelapítjuk.

180°C fokon (gázsütőben) 15 perc, amíg az alja elkezd aranyszínűvé válni. Villanysütőben pedig 170°C fokon 10 perc elég neki.

A kész tallérokat sütőpapírral együtt rácsra emelem, és ott hűtöm ki.

Címkék: , , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Kávés-mandulás tallérok

ChefViki
2010. március 15., hétfő

Hmmmmm, ez mennyire jó lehetett…
A zománcos kis csupor meg nagyon édes :-)

ottis
2010. március 15., hétfő

Ez nagyon tetszik, és a csupor is :-)

Sajtkukac
2010. március 15., hétfő

Köszi, istenien néz ki :-)Épp tegnap sütöttem egy adag karamellizált kukoricapelyhes-csokisat, de amint elfogy, ez fog jönni!!!

killervidra
2010. március 16., kedd

Ottis, Viki, örülök hogy tetszik! A keksz is, meg a bögre is. (Az egyébként Férj “hozománya” volt! :) )
Niki, szívesen! Elég gyorsan fogy, úgyhogy kétnaponta meg kell sütnöm, újra és újra! :)
Remélem, ízleni fog! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)