Fehér csokis, kókuszos, citromos banánkenyér

2010. február 17, szerda | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

P1010885

Mert a banánkenyér jó dolog. Mert banán mindig akad itthon, kicsit megfáradt állapotban (én nem tudom, hogyan csinálja, de amíg sárga, addig elbújik, aztán egyszer csak barnán kerül elő…).

A múltkori tejcsokis, zabpelyhes után itt egy fehér csokis, kókuszos változat. Csak hogy ne unjuk a banánt.

Lehetne sütni egy darab 25 centis szögletes formában is, ahogy a múltkor tettem, de most valahogy nem akaródzott kivárni a 80 perces sütési időt, így két darab, 20 centis forma lett a tésztával félig tele. Így az eredmény kicsit inkább laposkenyérre emlékeztet, de ez az ízén mit sem változtat. Tudniillik hogy finom. Nagyon.

  • 1×25 cm szögletes kenyérforma vagy 2×20 cm szögletes kenyérforma
  • 3 közepes banán (25 dkg tisztítva mérve)
  • 4 tojás
  • 10 dkg simaliszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg fehér csoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 púpos tk sütőpor (1/2 zacskó)

Az összes hozzávalót késes robotgépbe/ erős motorral bíró turmixgépbe öntöm, és addig keverem, amíg csomómentes, sima masszát nem kapok belőle.

Robotgép hiányában a banánt villával is lehet pürésíteni, és a puha (netán olvasztott) vajjal, a késsel apróra vagdosott csokival, meg a többi hozzávalóval együtt fakanállal/habverővel is simára lehet keverni a masszát.

Ezt követően szilikonos sütőformába, ennek hiányában sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, kilisztezett hagyományos formába öntjük a tésztát. ( de lehet muffint is sütni belőle)

180°C fokon (gázsütőben) 45 percet sült a két 20 centis formában a tészta, ekkor azért érdemes tűpróbát végezni, hiszen a sütési időt  sütőnként változó lehet. A nagyobb formában érdemes alacsonyabb hőfokon (160°C fok) és tovább (80 perc) sütni.

Miután elkészült, rácsra borítva hűtöttem ki.

Címkék: , , ,

8 hozzászólás a bejegyzéshez: Fehér csokis, kókuszos, citromos banánkenyér

rossamela
2010. február 17., szerda

Na ehhez viszont minden van itthon! Már keverem is!

killervidra
2010. február 17., szerda

Rossamela, ennek igazán örülök! :)
Várom a beszámolót! :)

Borbély Anita
2010. február 17., szerda

Szia! Kaptál egy díjat tőlem, a kreatív blog c. díjat. Remek ez a recept!

killervidra
2010. február 17., szerda

Köszönöm a díjat, kedves Tőled, hogy rám gondoltál! :)
Örülök, hogy tetszik a recept! :)

rossamela
2010. február 18., csütörtök

Nos. Fele mennyiségből (csak két kisebb barna banán került elő) lett muffin, reggelire kettőnknek remek volt. Cukrot kihagytam, aki tényleg édesen akarja, ne tegye, de az én édességküszöböm elég alacsony, remek volt így.
Ja, és a színe nagyon egyedi!

killervidra
2010. február 18., csütörtök

Jesszus, milyen színe lett??? :)
Az enyémnek hagyományos piskóta színe volt, talán egy árnyalatnyit szürkésebb, de semmi extra… Most kíváncsivá tettél! :)
Nekem mondjuk ennyi cukor kell bele, bár a nagyon édeset én sem szeretem. De ez nekem az 5 deka cukorral is csak enyhén édeskés volt inkább. :)
Egyébként örülök, hogy ízlett! :)

rossamela
2010. február 21., vasárnap

Nem lett ijesztő a színe, kicsi szükés, meg zöldes, de egyedi!

killervidra
2010. február 23., kedd

Én meg már megrémültem, hogy valami extrém neonszínű dolog sült ki belőle… :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)