Céklás röszti kecskesajttal

2009. szeptember 23, szerda | hús nélkül, köret, zöldség | Szerző: Herczeg Gabriella

P2290046

Az érdem ezúttal sem az enyém, a receptet itt találtam. Ha valamit azzal reklámoznak, hogy ez az egyetlen mód a cékla ellen lázadozó házastárs jobb belátásra bírására, az nálam meg van véve. És valóban.

Kecskesajttal, tejföllel és snidlinggel is nagyon finom, önálló fogás, de köretnek is kiváló. Sőt. Ponty Úr adagja mellé került némi egészben sült alma és fokhagymás bárány is, hát az úgy együtt valami elképesztő finom volt! Azt mindenképpen el fogom készíteni felnőtt adagokban is és azt gondolom, az is meg fog érni majd egy külön posztot!

2 adag

25 dkg cékla, 20 dkg krumpli, 5 dkg simaliszt, 2 ek olívaolaj, só, bors, 4 ág kakukkfű

friss kecskesajt, tejföl, snidling ízlés szerint

A céklát és a krumplit megmosom, alufóliába csomagolom és egészben, héjában megsütöm. 180°C fokon 1-1,5 óra, a zöldségek méretétől függően. Lehet héjában főzni is, de nekem ez így egyszerűbb Pont megvan a zöldség amíg sül egy süti vagy egy kenyér.

Ha kihűlt, a krumplit és a céklát is meghámozom és durvára reszelem. Összekeverem a liszttel, olajjal, kakukkfű letépkedett levélkéivel, sózom, borsozom és fél órát pihenni hagyom.

Zöld diónyi gombócokat formázok a masszából, ellapítom és teflon serpenyőben zsiradék nélkül, kis lángon mindkét oldalát megsütöm. Kis lángon, hogy ne kapjon oda amíg szépen lassan átsül.

Tányérra szedegetem és kecskesajtot morzsolok rá. A felaprított snidling mehet a rösztikre, de a tejfölbe is lehet keverni.

Isteni.

De ha ez nem lenne elég, nemsokára jön a sült almás-báránysültes változata is!

Címkék: , , ,

13 hozzászólás a bejegyzéshez: Céklás röszti kecskesajttal

trinity
2009. szeptember 23., szerda

Gyönyörű a színe is-és bevallom, sosem jutott volna eszembe…

lúdanyó
2009. szeptember 24., csütörtök

Na, ezt mindenképpen kipróbálom – cékla jöhet bármikor :)

Ági, aki főz
2009. szeptember 24., csütörtök

Hogy ez mennyire jól néz ki! Kezdődik a céklaszezon, vagy már derékig benne járunk?

Beatbull
2009. szeptember 24., csütörtök

Nagyon tetszik az ötlet és nagyon szépen néznek ki! Jól el tudnám képzelni krumpli nélkül is, cserébe reszelt almával és liszt helyett étkezési keményítővel (ropogósabb lesz) – vagyis alma-cékla rösztiként ;)

killervidra
2009. szeptember 24., csütörtök

Trinity, köszönöm! :)
Lúdanyó, érdemes kipróbálni, nem fogod megbánni! ;)
Ági! A cékla szezonja nálam egész évben tart. :) Lehet kapni remek nyári céklákat és bébi céklát is, már júniustól, amikorra a téli már épp elkopik. A téli fajták meg most kezdenek feltűnni a piacon, szóval azt gondolom, most már elkezdődött a hivatalos szezon is.
Beatbull! Ez az alma-cékla röszti milyen jó ötlet! Ezt mindenképpen ki kell majd próbálnom! Szerintem ezt Ponty Úr is imádni fogja! :)

Kiskukta
2009. szeptember 24., csütörtök

Ez nekem is nagyon tetszik, ki is fogom próbálni, hogy a családnak is bejön-e. Ép a minap készítettem egy cékla salit, miközbe készült épp ez jútott eszembe, hogy a céklból is meg kellene próbálni egy fasírt, röszti félét készíteni, és jó, hogy már itt van hozzá a recept.

killervidra
2009. szeptember 24., csütörtök

Örülök, hogy tetszik! :) Remélem a család is díjazni fogja! :)

Kiskuta
2010. január 27., szerda

Megcsináltam, nagyon finom volt!

killervidra
2010. január 27., szerda

Kiskukta! Örülök, hogy ízlett! :)

peel
2010. szeptember 13., hétfő

Céklából még sosem csináltam rösztit (nálunk cicege), most eljött ennek is az ideje, mert cékla fronton is jól állok : ) S ha már lúd, legyen kövér, ezért csak (nyers) céklából csináltam, ezért tettem bele tojást és egy kis tejfölt is + mivel én hagymásan szeretem a burgonyás változatot is, így azt is tettem bele. S a korianderes lepényed óta, szinte mindenbe teszek abból is, persze most sem bírtam ellenállni, de legközelebb kipróbálom majd kakukkfüvesen is. Ja a lényeget elfelejtettem: nagyon fincsi volt az édeskés röszti füstöltsajttal és tejföllel szervírozva ; ) Köszi az ötletet!!!!

killervidra
2010. szeptember 13., hétfő

Örülök hogy ízlett! :)))
Az ötletadásért meg nincs mit, erre való a blog! :)

peel
2010. november 15., hétfő

Megcsináltam végre a te változatod is, de valamiért szétestek, így tepsiben sütöttem ki végül. Az élvezeti értékén nem rontott, sőt így a tetejére rásütöttem a sajtos, tejfölös, fokhagymás, diós kencét, amit eredetileg hozzá akartam enni : )

killervidra
2010. november 15., hétfő

Fura, nekem még sosem esett szét… Talán a hő lehetett a baj, ezt mérsékelt lángon kell sütni, így a lisztnek van ideje megkötni a tésztát, és nem esik szét a fordításnál. A tojásos masszák előnye, hogy azok hamarabb kötnek, magasabb lángon is lehet sütni, így haladósabbak, csak hát én azt a tésztát nem mindig szeretem. :) Meg az eredeti röszti is ehhez hasonlóan készül, csak cékla nélkül. :)
De örülök, hogy ilyen jól sikerült a rögtönzés és végül ízlett az eredmény! :) A diós kence remekül hangzik hozzá! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)