Ponty híradó

2009. szeptember 8, kedd | más | Szerző: Herczeg Gabriella

P2130008

Holnap lesz nyolc hónapos. Nem is értem, hogy szaladt el így az idő…

2 foga van és végtelenül sok energiája. Kúszik, mászik, előre, hátra, olyan sebesen, hogy már alig érjük el. Kapaszkodik, feláll, felül. Ha valami nem úgy sikerül, ahogyan eltervezte, mérhetetlenül dühös lesz. Akár az anyja… Vagy az apja?

Értelme bimbózik erősen, alig tudjuk  követni. Napról napra újabb és újabb dolgokat tanul meg, egyre ügyesebb, mindent észrevesz és mindenre emlékezik. Nem ám úgy van, hogy csak elteszem a távirányítót és akkor az már nincs is. Órákig képes vadászni rá, kitartóan, de nem türelmese. A nyakunkban ülve közlekedik és ha nem figyelünk eléggé, az apja ruháit hordja.

Egész nap gagyog valami, számomra még érthetetlen nyelven, de megtanult kiabálni és sikítani is. Ez nagyon tetszik neki, sokat gyakorolja, így szinte egész nap zsibog a fejem. Az élmény hasonló, mintha bent rekedtem volna tartósan egy delfináriumban. De nem dühít. Még csak nem is bosszankodom. Ez furcsa, eddig számomra ismeretlen érzés. Józan, emberi számítások szerint a Ponty előtti önmagamat ismerve mostanra már egy kicsipkézett idegrendszerű, neurotikus, lestrapált nőszemélynek, azaz anyukának kellene lennem. De nem vagyok.

Barátságunk a kis haramiával még mélyebb, amióta hasonlóképpen díjazza a főztömet, mint az apja. ( hiúság, tudom) Mostanra naponta kétszer főzök neki, szereti az ízeket, cuppogtat, csócsál. Főleg a fokhagymát szereti. Mint az anyja. Vagy mint az apja?

Éjszaka már nem alszik végig mellettünk, de ez engem visel meg inkább, nem őt. Alig várom a szoptatásokat, hogy kezembe fogjam a sima kis puha tenyerét és odabújjon az ölembe. Akar a fene ilyenkor aludni. A fene, meg persze Ponty. Én meg csak nézem, amíg alszik. És néha bent felejtem az ágyunkban, mintegy véletlenül…

Kicsit félek attól, hogy milyen lesz később, mert most minden annyira tökéletes. Nem fokozható. Most így gondolom.

Aztán persze majd múlik az idő  és én már ostobának és érzelgősnek fogom gondolni ezeket a sorokat. Lesznek majd gondjaink is, kevésbé lesz rózsaszínű a világ a házunk falai között. De azt soha nem szeretném elfelejteni, hogy ilyen is volt.

P2140036

8 hozzászólás a bejegyzéshez: Ponty híradó

Evelin
2009. szeptember 8., kedd

Hát ez az írás nagyon megható volt, főleg az utolsó bekezdés. Nekem is van egy kétévesem, teljes mértékben azonosulni tudok veled. A lehető legjobbakat kívánom nektek! Isten éltesse a kis Pontyot és a szüleit! Evelin, csak így, ismeretlenül …

Vesta
2009. szeptember 8., kedd

Nagyon kedves írás, nem mutatsz egy jó fotót is hozzá? :)

Vesta
2009. szeptember 8., kedd

Tündér,köszi!

killervidra
2009. szeptember 8., kedd

Evelin, Vesta, köszönöm! A fiatalember nevében is! :)
És rakok fel még egy képet, kárpótlásul. Az elsőt az RSS olvasó valamiért egész délután nem tudta beolvasni.

trinity
2009. szeptember 8., kedd

Nem, sosem fogod érzelgősnek tartani…Inkább nosztalgiázni fogsz!!!
Ismerős a ” véletlenül az ágyamban felejtettem”:))Én is szoktam, de az rég volt, jujj, de rég…Gyönyörű kis kölök!!!

killervidra
2009. szeptember 9., szerda

Köszönöm, Trinity! Már néha most is nosztalgiázok… Most annyira aranyos, hogy nem is tudom mi lesz, ha megnő! :)

ludanyo
2009. szeptember 9., szerda

Nincs időm másra, ezért ide írok mindent :) Nagyon aranyos Ponty úr, kicsit irigykedve olvastam az írásodat! Milyen régen volt már nálunk ilyen babaillat, de majd az unokáknál lesz megint :) Gyorsan meg szoktam nézni, hogy miket alkotsz, szokás szerint meg vagyok velük elégedve :)

killervidra
2009. szeptember 9., szerda

Köszönöm, Lúdanyó! :)
Az unokázás is jó, ahogy Anyut elnézem, ő meg van vele elégedve! :)
A dicséretet meg (ismételten) köszönöm! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)