Vacka rádió és a tejcsokifröccs-szigorúan (nem)csak gyermekekenek!

2009. július 2, csütörtök | italok, más | Szerző: Herczeg Gabriella

pc080008

Gyermeteg lelkű felnőtteknek szintén.

Lehet, hogy ciki, de én minden nap hallgatom. És jelenleg ez az egyetlen gyermekműsor, ami szóba jön Ponty Úr számára is a későbbiekben. Legalább is a magyar médiából. Vagy bármilyen nyelvűből. (bár nem tudom, mi nem nézünk TV-t most már egyáltalán)

Naponta adják a mr1 Kossuth rádión , 19:30 -kor van az ismétlés, tíz perc egy epizód, és szerintünk nagyon bájos. Lehet, hogy nem minden nap sikerül egyformán színvonalasra, de annyira jó hallani végre egy olyan műsort, ami tényleg a gyerekeknek készült, és valóban nekik is való. Semmi erőszak, semmi rejtett reklám, ami fogyasztásra és ostoba játékok vásárlására ösztönöz. Nem a valójában csak a “nagyoknak” (bár szerintem nekik sem) való történetek. És nem mellékesen ez egy hangjáték, ami fejleszti a kreativitást, képzelőerőt ellentétben a filmekkel, rajzfilmekkel.

És a dalok -persze lehet, hogy csak nekünk, végül is ízlések…- de szenzációsak. Ponty Úr már simán megismeri a főcím zenét, és fülel a rádióra, sőt, napközben is ezzel a dallal szórakoztatjuk, igaz, a saját, némiképp esetlen tolmácsolásunkban.

Mindegy, ahhoz, hogy eldöntsük, tetszik e, meg kell először hallgatni. Szerintem egy próbát megér. Én tiszta szívvel csak ajánlani tudom minden kisgyermekes anyukának.

És azt írtam az előbb, hogy nem ösztönöz fogyasztásra. Azért ez így nem egészen igaz. Ugyanis az egyik főszereplő, Pertli, minden részben tejcsokifröccsöt kortyolgat. Szóval azt meg KELLETT csinálnom.

1 adag

25 gr tejcsoki (jó minőségű), 1 ek tejszín, szűk 1-1 tk kakaó por (holland) és cukor, 2 dl tej

A csokit összetöröm, és a tejszínnel, meg a kakaó porral, és kevés tejjel kis lángon felolvasztom, simára keverem. Hozzáadom a cukrot, és a maradék tejet, kissé megmelegítem, majd botmixerrel habosítom. De lehet turmixgéppel, vagy mixer pohárban is.

A tetejére szerintem elférne egy kis tejhab is, de tejhabosítóm, az nincs (egyelőre).

Vacka rádió mellé, (nemcsak) gyerekeknek.

Címkék: ,

2 hozzászólás a bejegyzéshez: Vacka rádió és a tejcsokifröccs-szigorúan (nem)csak gyermekekenek!

Bridge
2009. július 15., szerda

Olykor meghallgatom, mert tényleg jó. Ha ciki, ha nem :)

killervidra
2009. július 15., szerda

Igen! Hát gyanítom, nálunk is egyelőre én értékelem jobban, mint a gyerek! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)