Fagylalt meggyből, krémsajttal

2009. június 3, szerda | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

pb080057

A fagyigépnek bérelt helye lett a mélyhűtőnkben, és ez nálam nagy szó! Ugyanis én szeretem a teljes hús-készletemet állandóan karnyújtásnyi távolságban tudni magamtól, szóval az, hogy két tanyasi csirkét is száműztem a garázsban álló fagyasztóba, az nálam tényleg nagy szó.

Az meg, hogy valamit kétszer is elkészítek egymás után, szintén. És ez a fagyi most ilyen.

750 ml massza/ kb 1 liter fagyi

500 gr meggy, 200 gr Philadelphia típusú krémsajt, 1,5 dl tejföl, 3-4 ek cukor, 1 ek házi vaníliás cukor/ fél rúd vanília kikapirgált belseje (ezen esetben vaníliakivonat lett volna célszerű, de az nekem nincs)

A meggyet kimagozom, a többi hozzávalóval turmixgépben pürésítem. Ha szükséges, még igazítok az édességén. Fagylaltgépben kifagyasztom.

Én erre most nem szórtam semmit, se bele, se köré. Ez a maga kis csupasz mivoltában volt tökéletes.

Címkék: , , ,

3 hozzászólás a bejegyzéshez: Fagylalt meggyből, krémsajttal

Ági, aki főz
2009. június 3., szerda

Nagyon belehúztál, ti eszitek meg ezt az összes fagyit?

lúdanyó
2009. június 3., szerda

Nahát, képzeld, én meg rebarbarából képzeltem el krémsajtos fagyit! :) Jön is nemsokára! meggyel is nagyon finom lehet!

killervidra
2009. június 3., szerda

Kedves Lúdanyó! Biztosan nagyon finom lesz rebarbarából! Sajnos azt kell mondjam, irigyellek érte, mivel nálunk egyszerűen nem lehet kapni rebarbarát. Azért a receptet várom, mert ha minden igaz, jövőre lesz hozzá a kertből saját termés! :)
Ági! Igen, mi esszük meg az összes fagyit, méghozzá egyszerre… Az egész ott kezdődött, hogy sikerült 6 dl űrtartalmú fagyikelyheket vennem, meg aztán túl sok mindent olvastam össze a tárolás miatti minőségromlásról. :)
Mindenesetre tegnap én már elgondolkodtam, hogy esetleg kerülhetne a fele a fagyóba is, de Férj leszavazott. Ő ugyanis képes 1 liter fagyit megenni egyszerre, a fagyisnál is 6 gombóctól indul. Igazából ezért is vettem a fagyigépet, hogy így legalább nem adalékokat eszik ekkora mennyiségben, hanem igazi gyümölcsöt (részben). A zsírtartalma, hát, azon még dolgoznom kell… vagy rábeszélni Férjet a mértéktartásra. :D

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)