Karalábéfőzelék

2009. május 21, csütörtök | főzelék | Szerző: Herczeg Gabriella

pa270019

Melynek receptje nem a világmegváltás végett kerül bejegyzésre, hanem egyszerűen csak azért, mert nagyjából ez az első karalábéfőzelék Férj életében, amit jóízűen elfogyasztott. És persze azért, mert nekem is nagyon ízlik!

  • 2-3 adag
  • 60 dkg karalábé
  • 15 dkg krumpli
  • 0,5 l csirke alaplé
  • 1 kis csokor kapor
  • 0,5 dl tejszín

A karalábét meghámoztam (ha lett volna rajta zsenge levélke, azt félretettem volna a tálaláshoz), és 1 cm kockákra vágtam. A krumpli csak kettőbe, ennek majd a turmixolásnál lesz jelentősége. Mindezeket egy kis fazékba tettem, majd felöntöttem az alaplével, és még annyi vízzel, amennyi épphogy ellepte a zöldségeket. Addig főztem, amíg a krumpli is megpuhult. Ekkor merőkanállal kiszedtem a karalábé kb 1/3 részét, és félretettem.

A maradék főzelékhez hozzáadtam a kapor 3/4 részét, majd botmixerrel pürésítettem. Visszatettem a darabos karalábét, a maradék kaprot finomra aprítva, a tejszínt, egyszer felforraltam, és késznek nyilvánítottam. Borjúsülttel (is) finom volt.

Megjegyzés: friss kapor helyett friss petrezselyemzölddel is készülhet.

Címkék:

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Karalábéfőzelék

Jenis
2010. május 13., csütörtök

Szia! Most kaptam egy csomó karalábét ajándékba és nagyon tetszik ez a főzelék. De… Honnan szerezzek hozzá kaprot?

killervidra
2010. május 13., csütörtök

Szia Jenis!
Jó hozzá a fagyasztott is, ha nincs friss, ezt a legtöbb áruházláncban kapni. Ha olyat nem találsz, akkor mehet bele szárított, de az csak végszükség esetén, mert annak alig van íze.
Illetve B verzió: készítheted petrezselyemzölddel is! (már csináltam úgy is, és az is finom! :) )

Jenis
2010. május 17., hétfő

Ó erre nem is gondoltam (egyikre sem). Megcsinálom petrezselyemmel, az mindig van itthon! Köszönöm!

killervidra
2010. május 18., kedd

Jenis, nincs mit! :)
Remélem ízleni fog! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)