Karamellás kávéhab mascarponeból

2009. május 8, péntek | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

pa140032

És mit ér a roborálás desszert nélkül? És miféle roboráló desszert az, amiben nincs kávé? (rendben, a roboráláshoz elvileg nem kell kávé. De a diéta miatti kávémegvonás következtében kialakult általános lehangoltság és életöröm-vesztés orvoslásához igenis szükséges!)

Szóval az általam ismert leggyilkosabb édes-kombináció következik (ismét): a karamell-kávé! Ez önmagában is elég ütős (nekünk, persze, csak nekünk. Meg az öcsémnek. Meg a barátnőjének. Lehet, most mégsem folytatom a felsorolást.), de igazából az esedékes amaretti és kávés biscotti  projecthez akartam valami odaillő pohárkrémet kreálni, és hát úgy érzem, sikerült.Szintén rendkívül egyszerű, de annál hatásosabb kanalaznivaló!

2 adag

0,5 dl erős presszókávé, 2 púpos ek cukor, 1,5 dl mascarpone, 2 tojás fehérje

A cukorból karamellt készítek, és a kávéval feloldom, főzöm picit, ha szükséges, illetve 1-2 ek mascarponet is hozzáadok, ha nem akarna feloldódni. A maradék hideg mascarponet belekeverem, hozzáforgatom óvatosan a tojásfehérjéből csipet sóval vert kemény habot.

Poharakba szedem,tálalás előtt a hűtőbe teszem fél órára. Ízlés szerint díszíthető bohóságokkal, szórócukor, étcsoki figurák, miegymás, de én legközelebb kávés biscottit szeretnék már szurkálni a habba! :)

Címkék: , , , , , ,

10 hozzászólás a bejegyzéshez: Karamellás kávéhab mascarponeból

lúdanyó
2009. május 8., péntek

Ebben tényleg minden benne van, ami jó :) Kávés biscotti recept?

killervidra
2009. május 8., péntek

Lúdanyó! Hát mi is úgy gondoljuk… :D
A biscottit és az amarettit vasárnap próbálom megsütni-ha Ponty Úr is jónak látja-, és jövő hét elején megírom a posztot! Igyekszem! :)

peel
2012. január 4., szerda

A másfél deci mascarpone, kb. úgy 15 dkg lehet?

killervidra
2012. január 4., szerda

Nehéz kérdés, szerintem nem egészen 15 dkg, talán 12 ha lehet, de nem hiszem, hogy a 15 dkg problémát jelnt majd, nem egy túl szigorú recept. :) (nekem is lenn egy kérdésem.Látszik a kép ennél a posztnál? Nekem nem jelenik meg…)

peel
2012. január 4., szerda

Köszi!!!! Nekem sem… És ha jól emlékszem egy-két helyen szintén. Akartam is szólni, de aztán elvitted a figyelmem másfelé ; )))

killervidra
2012. január 5., csütörtök

Igen, jól sejtettem. Már egy ideje észleltem ezeket egy-egy régebbi posztnál.
Az öcsém tegnap nekiállt megcsinálni, pár képet visszaállított, meg lesz egy nagyobb karbantartás is mostanában. :)
Remélem, ízleni fog! :
(van még egy szuper kávéhab recept: adagonként 1 tojás, 1 rövid presszó (ristretto, 2-3 cl), 1 csapott ek nádcukor
A tojás sárgáját habosra keverni a cukorral, majd a kávét is belekeverni. hozzáforgatni a tojás fehérjéből vert kemény habot, pohárba szedni, hűtő, és ennyi. eszméletlen finom. Lehet adni hozzá egy ek mascarponet is, a tojássárgás-kávés cucchoz keverve, utána a hab, úgy is nagyon finom)

peel
2012. január 5., csütörtök

Húhhh, ki fogom a 2. verziót is próbálni. De most marad az első, a hűtőben árválkodó mascarpone, no meg a 4 tojásfehérjém miatt ; ) Gondolhatod, hogy örültem, amikor 4 személyre kerestem a fenti hozzávalók felhasználásával egy könnyű és finom desszertet. Nem csuklottál véletlenül tegnap?? : )))

killervidra
2012. január 5., csütörtök

:))) Nem, de nagyon örülök a fejleményeknek. :) Én is nagyon szeretem ezt a kávékrémet, amarettit szoktam rá morzsolni, szerintem egyszerű de nagyszerű. :)

peel
2012. január 6., péntek

Jaj-jaj, hát mit vétettem én ellened, hogy ilyen egyszerűen fenomenális recepttel gyilkolsz engem, ami még álmomban is kísért, mert olyan de olyan finom (csak kevés) volt : DDD

killervidra
2012. január 6., péntek

:)))) Semmit. :)
Örülök hogy ízlett! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)