Meleg ráksaláta grillezett mangóval

2009. április 27, hétfő | előétel, herkentyű, saláta | Szerző: Herczeg Gabriella

pa020058

Amikor a kísérleti konyhán megláttam a kenyérlufikat, tudtam, hogy ezt a névnapok keretein belül el kell készítenem, mert ez olyasmi, amire Férj harap. És így is volt. Csak a “belevalót” kellett hát kitalálnom. Kétféle készült, mivel én kis fenntartással viseltetek a garnéla iránt, az ünnepelt viszont odavan érte, ezért ez csak neki. Szóval a recept 1 személyre szól.

200 gr garnéla, 1 mangó, másfél gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, 1/4 cső csili, 1,5 cm gyömbér reszelve, 1/2 narancs és 1/2 citrom leve, 1 tk nádcukor, 1 marék (4 dkg) kesudió, 2 ek szezámolaj

A marinádot készítem el először. A fokhagymát apróra vágom, az újhagymát 3 mm karikákra vágom, úgy, hogy a zöld szár eleje is kerüljön bele. A csilit felkarikázom.  Egy nagyobb serpenyőben a szezámolajban 1-2 perc alatt kissé megfonnyasztom a hagymákat, csak hogy ne legyen annyira agresszív az ízük, és melléjük dobom a csilit és a reszelt gyömbért is 1 percre. Hozzáfacsarom a citrusok levét, megy bele a nádcukor.

A mangót meghámozom, félbevágom, majd 1 cm szeletekre vágom. Száraz grillserpenyőben csíkosra sütöm mindkét oldalát, ha kész, megy a pácba. A garnélákat szintén megpirítom a grillserpenyőben, és megy a mangó után. 1-2 percig összeforralom az egészet, és hozzáadom a száraz serpenyőben aranyszínűre pirított kesudiót. A meglékelt kenyérlufiba töltöm, és madárbegysalátából meg is ágyaztam neki a tányéron, hogy ne billegjen.

Megjegyzés: A kísérlet konyhán látható kanállal szétpattintós mutatványhoz sajnos ez a saláta-töltelék nem nagyon alkalmas, mert túlságosan nedves, és megáztatja a tésztát. Annyira, hogy az nem roppan szét, csak beszakad a teteje…

pa020062

Címkék: , , , ,

2 hozzászólás a bejegyzéshez: Meleg ráksaláta grillezett mangóval

Beatbull
2009. április 27., hétfő

Örülök, hogy ilyen sikere volt ;) Izgalmas salátákat találtál ki bele!
A lufi nem billeg, ha alul ott lékeled meg, ahol a tepsivel vagy gránitlappal is érintkezett a sütőben (ott picit lapos) és ugye arra az oldalára fordítod vissza. Mondjuk őszintén szólva a kis zöld salátával körülötte még jobban néz ki ;)

killervidra
2009. április 27., hétfő

Igen, tudom…A meleg, szottyos saláta ugyanis megpuhította a tésztát, és nem nagyon akart szétnyílni, bármennyire is püföltük a kanállal. Szóval lék lett alul, meg lék lett felül. És akkor inkább úgy voltam vele, hogy legyen csak egy lék ;)
De isteni volt, a kisült lufikat Férj önmagában kilopkodta a konyhából, és elropogtatta, szóval chipsnek, lufinak, kenyértányérnak egyaránt nagyszerű! :D

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)