Meleg cukkini saláta grillezett kecskesajttal

2009. április 27, hétfő | előétel, hús nélkül, saláta | Szerző: Herczeg Gabriella

pa020073

A kettes számú saláta. Szintén meleg, szintén lufiban tálalva, később szintén lelkes Férj által maradéktalanul elfogyasztva.

2 adag

4 kis cukkini ( 500 gr), 200 gr kecskesajt (kemény, sütésre alkalmas), 4 szál újhagyma, 1, 5 gerezd fokhagyma, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 nagy marék dióbél (50 gr), 1/2 narancs leve, 1 citrom leve, 1 tk méz, 1 ek koriandermag szárazon pirítva, durvára őrölve, 4 ek dióolaj, 1 kis ág oregánó levélkéi finomra aprítva, só, bors

Szintén a marináddal kezdem. 1 ek dióolajon kicsit megpárolom a vékonyra felkarikázott újhagymát, és az apróra kockázott fokhagymát. Megy hozzá a méz, citruslevek, koriander, oregánó, só, bors. A cukkinit fél centis karikákra vágom, és mindkét oldalát barna csíkosra sütöm száraz grillserpenyőben. Mennek a pácba. Ha ez 1-2 órával a tálalás előtt van, az egyáltalán nem baj, sőt, akkor tud igazán összeérni a saláta. Az 1,5 cm vastag kecskesajtszeleteket tálalás előtt megsütöm a grillserpenyőben, kevés páclevet lopok a cukkini alól, és ezzel alaposan meglocsolom. Kicsit összemelegítem a cukkinit a marináddal, megszórom az apróra vágott petrezselyemmel, száraz serpenyőben megpirított, durvára vágott dióval, és meglocsolom a maradék dióolajjal. Meglékelt kenyérlufiba töltöm a salátát.

A tányérra madárbegysalátát halmozok (csak ez volt friss, más is jó), és a közepébe állítom a kenyérlufit. Ellenőrzöm, hogy biztosan nem gurul majd le.  A kecskesajtot az építmény mellé szedem, meglocsolom a cukkini páclevével még egyszer, megszórom petrezselyemlevélkékkel. Kb 15 percen át hallgatom, hogy mennyire ügyes vagyok.

Megjegyzés: A kísérlet konyhán látható kanállal szétpattintós mutatványhoz sajnos ez a saláta-töltelék nem nagyon alkalmas, mert túlságosan nedves, és megáztatja a tésztát. Annyira, hogy az nem roppan szét, csak beszakad a teteje…

pa020079

Címkék: , , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)