Zöldteás gyömbérparfé mentás őszibarackkal

2009. április 20, hétfő | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

p9240022Az történt, hogy hazavittem egy hadseregnek elegendő tejszínt, és otthon konstatáltam, hogy 2 napig szavatos még. Így aztán, mivel a férjem menedzselte kisdedünket, nekiálltam parfét készíteni ipari mennyiségben. Íme, az első.

4-6 adag

2 dl tejszín, 1 tk porrá őrölt zöld tea (matcha porból gondoltam volna, de hát kicsiny városunkban ezt még hírből sem ismerik), 1 ek reszelt gyömbér, 1 ek citromfű, 2 ek nádcukor, 2 tojás fehérje

300 gr őszibarack, 3 ek nádcukor, 1 citrom leve, 10 levél menta

A zöld teát 2 ek forróvízzel elkeverem, a tejszínhez adom. Megy hozzá a gyömbér és citromfű is, felforralom, cukrozom, majd egy órán át pihentetem. Leszűröm, kihűtöm, megpróbálom felhabosítani. Beleforgatom óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét. Szétosztom négy parféformába, kifagyasztom.

Az őszibarackot meghámozom, fél centisre felkockázom, és a citromlével meg a cukorral felfőzöm, néhány percig forralom. Miután lehúztam a tűzről, belekeverem a csíkokra metélt mentalevélkéket. Hidegen adom a parfé mellé.

Megjegyzés: Ez a parfé főként gyömbér ízű. Ha igazán zöld tea parfét akarunk készíteni, azt csak matcha porból érdemes, mert a sima zöld tea nem oldódik jól át a tejszínbe, ezen a forró vizes mutatvány sem igazán változtat. Viszont ha valakinek van matcha por otthon, nem kell a forró vízzel bűvészkedni, és bátran hagyja el a gyömbért, akár még a citromfüvet is!

Címkék: , , ,

2 hozzászólás a bejegyzéshez: Zöldteás gyömbérparfé mentás őszibarackkal

Beatbull
2009. április 20., hétfő

Huhh, mennyi parfé! Rá ne unj a parféra, hisz mit fogsz enni majd nyáron a nagy hőségben? ;)
Nekem ez az ízesítés tetszik a legjobban ;)

killervidra
2009. április 20., hétfő

Igen, most egy ideig leállok, tele van a mélyhűtő is, de nem akartam kiönteni 1,5 liter tejszínt (ennyi volt itthon az erősen romlandó készlet)Remélem nem unjuk meg :D
Amúgy ez is nagyon finom volt, csak nem sikerült elég jó ízesítés nélküli zöld teát kapnom, amit vettem, azzal meg kicsit jellegtelen lett a tea színe-íze benne(akárcsak a teának belőle), szóval az ismétlés előtt be kell szereznem egy jobbféle teát! (vagy inkább macha port…)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)