Tiramisu parfé

2009. április 20, hétfő | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

p9260023Kézenfekvő ízválasztás. Nem túl eredeti, de késő volt már, és a konyhát is meg lehet unni egyszer. A tiramisu ízű dolgokat meg amúgy is jobban szeretem, mint az igazit :)

4-6 adag

1 dl tejszín, 1 dl mascarpone, 2 tojás, 1/3 rúd vanília belseje, 3 ek cukor, 4 db babapiskóta, 1 presszókávé ( 3 cl, szóval inkább ristretto), 1 ek rum

A tejszínből, vaníliából, tojássárgából sűrű krémet főzök, ha kész, folyamatos habverés mellett belekeverem a cukrot, mascarponet. A kávét a rummal összekeverem. A babapiskótát elmorzsolom kézzel, úgy, hogy finom por állagú és nagyobb darabos része is legyen a morzsának. Meglocsolom a rumos kávéval. A tojások fehérjéből kemény habot verek. Ha már teljesen hideg a tejszínes massza, beleforgatom a piskótamorzsát és a tojáshabot. Parféformába öntöm és kifagyasztom. 20 perccel fogyasztás előtt veszem ki a mélyhűtőből.

Kávéból és cukorból kevés kakaóporral sűrű szirupot főztem hozzá, és kakaóporral megszórtam tálaláskor a tányért, de a fényképezős példányhoz ma már csak babapiskóta jutott :) .

Címkék: , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)