Fehér csokis piskóta

2009. február 13, péntek | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

p7220042Mert nem lehet mindig csak browniest sütni a vendégeknek…(ezt meg ki mondta?)

A tészta isteni, puha, nem szárad ki, jobb mint az “igazi” piskótatészta. A fehér csokis-rumos belevaló meg csak ráadás.

19X25 cm tepsihez

1 dl tejszín, 3 tojás, 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg fehér csoki durvára vágva, 10 dkg aszalt gyümölcs (most meggy, alma és nagy szemű mazsola)+ 0,5 dl rum az áztatáshoz, 10 dkg dióféle (most kesu, mandula, mogyoró)

A rumot felforralom, az aszalványokra öntöm, lefóliázom, és időnként összerázom a tálat, hogy mindenhova jusson. A dióféléket és a fehér csokit durvára vágom. A többi hozzávalóból habverővel sima tésztát keverek, hozzákeverem a csokit és az aszalt gyümölcsöket, és sütőpapírral bélelt formába öntöm. A tetejére szórom a magvakat. A csoki miatt elegendő bele ennyi cukor, de ha csak “natúr” piskóta készül 8 dkg kell bele legalább. 180°C fokos sütőben 30 perc alatt kész (tűpróba)

Címkék: ,

1 hozzászólás a bejegyzéshez: Fehér csokis piskóta

Esquirol
2009. február 13., péntek

wow! mmmm…. süti…

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)